Danique de Haan

DSC00233Atletiek is een geweldige sport, ik kan er al mijn energie in kwijt waar ik erg blij van wordt.  Ik begon vroeg met atletiek en geniet er nu nog elke dag van. Toen ik 6,5 jaar was mocht ik eindelijk op deze sport. Bij de pupillen had ik een hele leuke tijd. Eenmaal bij de D-junioren werd het iets serieuzer. De competities in het zomerseizoen waren mijn favoriete wedstrijden.
IMG_1418De strijd met het team in de landelijke finale was gaaf. De individuele wedstrijden zoals de D-spelen in- en outdoor waren voor mij een nieuwe ervaring. Ook werd er een OGOK meerkamp georganiseerd in Almelo. Mijn eerste echte meerkamp die uit zes onderdelen bestond. Werd ook mijn eerste echte gouden meerkamp medaille. De meerkamp ging mij na deze wedstrijd nog meer trekken dan voor die tijd.
IMG_0917
Nu train ik bij Hidde Egbers en Babs Egbers in een meerkamp groep. Super trainers met een gezellige groep. Ik ben daar als C-2e  jaars begonnen, dat zag je dan ook terug in mijn prestaties. De nationale C spelen individueel indoor leverde twee 5e plaatsen (600m en hordelopen) en één 4e plaats op (verspringen). Hierdoor kon ik mijzelf opgeven voor de NK indoor meerkamp bij de B-junioren.  Bij die wedstrijd moest ik genieten en ervaring op doen, met een 9e plaats bij de B-junioren als C-2e jaars was dat prima.
In het zomerseizoen pakte ik bij de NK meerkamp een 7e plaats bij de B-junioren, Dat was een goed begin van mijn zomerseizoen. Lange tijd daarna volgde de C-spelen outdoor. Daar kwam ik met horden tot de halve finale, een 8e plaats bij het speerwerpen en een 7e plaats bij het verspringen. De nationale meerkamp volgde kort daarna. Dat was een spannende meerkamp waar iedereen aan elkaar gewaagd was. Voor de 600m stond ik nog 4e met zo’n 60 punten achter op nummer 1. Met een snelle 600m wist ik de 1ste plaats te pakken en werd ik Nationaal meerkamp kampioen. Hierdoor werd ik uitgenodigd voor de Nationale meerkamp trainingen op Papendal.