Nout Wardenburg

Toen ik 7 was vonden mijn ouders tijdens de vakantie dat ik wel goed was in het hard lopen van rondjes. Wanneer mijn ouders voorstelden om op atletiek te gaan ben ik gaan kijken. Eigenlijk vond ik het hardlopen vanaf het begin al wel leuk om te doen.

Als pupil won ik de 1K run en mocht ik mee doen aan de 1K finale tijdens het NK atletiek in Amsterdam.

Nout1.jogAls eerste jaars junior C deed ik mee aan de 800 meter tijdens de CD-spelen indoor. Tijdens deze wedstrijd werd er niet zoveel van mij verwacht omdat ik als 10e geplaatst stond. Tot ieders verbazing won ik deze wedstrijd in een tijd van 2.14 minuten. Later dat jaar kreeg ik voor deze prestatie van de gemeente Apeldoorn een officiële sportpenning.

Als C-tweede jaars had ik vier trainers. Het lopen vond ik altijd wel leuk maar ik vond de andere onderdelen ook interessant. Zo bestond mijn week uit twee loop-,  een polsstok en meerkamp training. Ik vond het lastig om te kiezen. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om me te specialiseren in de meerkamp onder leiding van Hidde Egbers.

Nout3Afgelopen seizoen heb ik tijdens het NK meerkamp voor het eerst een tienkamp gedaan. Dit ging best lekker. Na 5 onderdelen had ik al 4 PR ’s aangescherpt en stond ik in de tussenuitslagen 1e. De tweede dag wist ik nog eens 4 PR ’s te halen. Dit bracht mij naar een tweede plaats. Dit was een resultaat die mijn trainer en ik niet aan hadden zien komen maar het motiveert me wel om nog harder te trainen voor komend seizoen.

Persoonlijk records

100 meter 11.30 sec.
Kogelstoten (5kg) 13.15 meter
Verspringen 6.53 meter
Polsstokhoogspringen 3.52 meter
400 meter 49.81 sec.
110 meter horden 14.53 sec.
Discus werpen (1,5 kg) 26.53 meter
Hoogspringen 1.73 meter
Speerwerpen (700 g.) 34.47 meter
1500 meter 4.27 min.
10-kamp 6365 punten

Een gedachte over “Nout Wardenburg

  1. Hallo Nout, we reden vorige week achter een auto met jouw naam erop. Dus ben ik gaan opzoeken wie Nout is. Leuk om een bekende Apeldoorner in ons ‘dorp’ te hebben. Wij zijn in een geheel ander circuit bekend. Fijne feestdagen. Marianne Agterdenbos en Wim Roskam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s