Hidde Egbers

HiddeEgbersHet fanatisme om te winnen zit in mijn bloed, dat probeer ik over te brengen aan de atleten. Dan zeg ik wel eens tegen de atleet ‘als jij fanatieker bent dan dat ik ben zit je op de goede weg’. Ik zoek in de atleet de echte wil om zichzelf te verbeteren, en ongelimiteerd te kunnen denken. Voor mij bestaan er geen grenzen, enkel obstakels die te overwinnen zijn. De mindset is belangrijk voor de (jonge) topsporter als zij op een hoger platform willen komen in zijn/haar atletiek carrière. Met de juiste focus beïnvloed je de prestaties positief.

Plezier in de sport en plezier met elkaar staan voorop. Samen maak je elkaar sterker, de sterke atleten maken de mindere atleten sterker en andersom.

HiddeEgbers1Meerkampers moeten hard en voornamelijk slim trainen. Voor mij is meerkamp het mooiste onderdeel in de atletiek. Overal moet je sterk in zijn, wil je mee komen met de beste. Het is steeds weer zoeken naar het juiste puzzelstukje. Soms is dat lastig per individu, maar niets onmogelijk. Daarnaast is het waanzin om continu hetzelfde te blijven doen en een ander effect te verwachten.

Omdat ik voornamelijk junioren train en coach is het belangrijk om te investeren in de juiste aspecten. Per individu zijn dat diverse aspecten maar hebben ze allemaal een ding gemeen. Dat is snelheid, stabiliteit en techniek.

HiddeEgbers2Kennis en kunde heb ik opgedaan door opleidingen en cursussen te volgen, daarnaast heb ik bij diverse trainers/coaches ervaring opgedaan en hebben zij mij laten zien wat het vak inhoud. Dat waren Pieter Zijl, Vince de Lange, Ennie Nijhuis en Junior de Lain.

Inmiddels ben ik 28 en geef ik meer dan 10 jaar training aan de jeugd van AV’34. Bij de a-pupillen is het, samen met mijn toenmalig trainingsmaatje Rik Knipschild, begonnen. Een paar jaar later stroomde ik door naar de c-junioren en uiteindelijk ben ik in 2012 gestart met een eigen groep voor junioren, bestaande uit meerkampers en 400 meter lopers. Dat doe ik met veel toewijding en plezier.