NK Atletiek, zilver en brons

Afgelopen weekend vond bij AV Sprint in Breda het NK Atletiek plaats. Daar kwamen vijf STAA atleten in actie. Bij de mannen Nout Wardenburg (400m) en bij de vrouwen Sophia Mulder (200m en kogel), Tess van Randtwijk (1500m), Danielle Spek en Bente van der Stoel (beide hss).


Nout Wardenburg greep brons op zijn afstand, de 400m en klopte nadrukkelijk op de deur van het 4x400m estafetteteam voor de Spelen straks in Tokyo. Na een 46s39 in de halve finale (2de in de serie) snelde hij naar 45s61 in de finale achter Jochem Dobber (2de) en Bonavacia die een tijd onder de 45s klokte. De tijd van Nout is een nieuw PR.

Danielle sprong in haar 5de poging naar een nieuw PR van 12,88m en die poging bleek goed voor zilver. Goud was er voor Maureen Herremans die met 12,98 net niet de 13m haalde. Helaas sprong Bente drie maal ongeldig.

Sophia Mulder, kersvers meerkampkampioene van Polen deed mee aan de 200m en noteerde daar de 15de tijd (25,86s). Daarnaast deed ze mee aan het kogelstoten waarbij ze de 10de afstand liet noteren (11m49).
Tess van Randtwijk deed mee bij de 1500m en liep in de series de 17de tijd (4:35:02).

Naast deze STAA atleten was er voor AV’34 nog een medaille. Deze werd om de nek van Lauri Hulleman gehangen die een zilveren medaille bij de 10-kamp haalde. Met precies 7500 punten moest hij alleen Rik Taam voorlaten. Hij behaalde voor het eerst een score boven de 8100 punten. Lauri won verspringen en speerwerpen, werd bij 6 onderdelen 2de, op de 100m 3de en bij de 100mh 4de.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s