Eelco 5de bij Meerkamp WKi Birmingham

STAA atleet Eelco Sintnicolaas heeft bij de WK indoor in Birmingham de zevenkamp afgesloten met een vijfde plaats in het eindklassement. Na de 7 onderdelen had Eelco een puntentotaal van 5.997 net voldoende om na de 1000 meter over Ziemek heen te wippen. Kevin Mayer (Frankrijk) won met 5 punten (!) voorsprong het goud voor Damien Warner (Canada) en de Est Uibo (brons).

Na dag 1 stond Eelco nog 10de in het klassement. Eelco eindigde vrijdag als zesde op de 60 meter (6s96), als negende bij het verspringen (7m15), ook als negende bij het kogelstoten (14m09) en als tiende bij het hoogspringen (1m90).
Met “Ik laat het liggen bij hoog en ver”, is Eelco kritisch op zichzelf. “Bij hoog wist ik dat het niet goed zat dit jaar, bij ver kwam het er niet uit hier. Ik weet waar ik aan moet werken nu. Er is snel veel winst te boeken met het oog op het outdoorseizoen. Bijvoorbeeld in mijn aanloop in het verspringen. Ik heb eraan gesleuteld, maar kreeg nog niet de kans om het uit te testen tot nu.”
De tweede dag maakt Eelco nog veel plaatsen goed door o.a. het polsstokhoogspringen te winnen (5m30) en 4de te worden bij de 60mh (7s97). Bij de afsluitende 1000m wordt hij zevende (2:45.93), net voldoende om de Amerikaan Ziemek in het klassement voorbij te gaan.
Eelco neemt dit indoorseizoen vooral mee naar het buitenseizoen (10-kamp). Daar moet het gebeuren. “Ik denk er sterk aan om mijn volgende meerkamp het EK in Berlijn te laten zijn en Götzis over te slaan. In de Combined Event Challenge laat ik dan veel geld liggen, maar ik wil specifiek werken aan losse onderdelen op training en in competitie. Op die manier kan ik me helemaal op Berlijn voorbereiden.”

De uitslagen van het WK op een rij.

Foto’s: Erik van Leeuwen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s