NK Meerkamp Indoor

Afgelopen weekend vond in ons eigen Omnisport het NK Atletiek Indoor plaats. Tijdens dit weekend kwamen twee STAA atleten in actie. Eelco Sintnicolaas stond aan de start van de 60mh en deed mee aan zijn favoriete onderdeel polsstokhoogspringen. Danielle Spek deed mee bij het hinkstapspringen. Alle drie de onderdelen werden op zondag afgewerkt. Nout Wardenburg haakte op het laatste moment geblesseerd af. Ook Melissa de Haan kon helaas door een blessure dit weekend niet meedoen.


Danielle, trainend bij Emiel Roobeek, heeft een outdoor record van 11m56 gesprongen tijdens het NK Outdoor in juli 2017, dat record is eveneens het clubrecord van AV’34. Haar indoor record stond voor dit NK op 11m33 gesprongen tijdens het vorige NK Indoor. Dat indoor record werd in haar 1ste poging gebroken met  1cm (11m34) en poging 2 evenaarde zij haar outdoor record en kwam haar indoorrecord ook op 11m56. Na een ongeldige poging 3 zat Danielle bij de beste 8 en kreeg zij nog 3 pogingen.  Van deze pogingen was alleen nummer 4 nog geldig maar geen verbetering (11m16).  De 11,56 uit haar 2de poging bleek uiteindelijk goed voor een 5de plek. Winnares werd Patricia Krolis met 12m63.

Eelco Sintnicolaas begon op zondag met polsstokhoogspringen. Zijn 5m40 was na Rutger Koppelaar (5m65) en Menno Vloon (5m61) het 3de resultaat in de startlijst. Na in zijn 1ste poging op 5m08 onder de lat door te zijn gevlogen ging de lat na een succesvolle poging naar 5m23. Deze hoogte sloeg Eelco over en het was de aanvangshoogte voor Rutger Koppelaar die ook 2 pogingen nodig had voor zijn aanvangshoogte. Eelco sprong vervolgens op 5,28 en daar ging hij probleemloos overheen.

Hierna waren er nog 4 atleten in de wedstrijd.  Koen van der Wijst, Rutger Koppelaar, Eelco en Menno Vloon die nog moest beginnen. Menno en Koen sprongen succesvol over 5m33m, de hoogte die Rutger en Eelco weer oversloegen. Menno besloot daarna 5m43 over te slaan. Koen haalde deze hoogte in 1x maar Rutger en Eelco haalde deze hoogte niet. Hierdoor werd Rutger 4de (5m23) en Eelco 3de (5m28). Omdat Menno en Koen vervolgens de 5m43 beiden niet haalden mocht Koen zich, toch enigszins verrassend Nederlands Kampioen noemen.

Vrijwel direct na het einde van het polsstokhoogspringen stond de 60mh op het programma. In  de 1ste serie snelde Eelco in de snelste tijd uit de series in 8s12 naar de winst in zijn serie. Eelco begon nog wel aan de warming-up voor de halve finale horden. Na wat korte sprintjes verdween Eelco tijdens de warming-up naar de catacomben van het Omnisport. Hij bleek iets te stijf in de adductor (bovenbeen) te voelen en wilde geen risico’s nemen. Eelco heeft om die reden zijn hordenwedstrijd niet meer afgemaakt.

 

Bjorn Paree maakte bijgaande foto’s, voor meer foto’s

Facebook Bjorn Paree

Erik van Leeuwen

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s