Eelco ambassadeur “Schoolplein 14”

Buitenspelen zou een vak op school moeten zijn”, zei Johan Cruijff eens. Hierop bedacht de Cruyff Foundation een relatief simpele oplossing. Door de realisatie van een Schoolplein14 op basisscholen uit zowel het reguliere als speciale onderwijs stimuleert de Cruyff Foundation samen met de Atletiekunie kinderen om samen te sporten en te spelen tijdens en na schooltijd. In Gelderland is Eelco Sintnicolaas ambassadeur van dit initiatief.

In 2018 gaat de Atletiekunie in samenwerking met twee topatleten zich inzetten om twee nieuwe Schoolplein14 te gaan realiseren, de een in Gelderland, de andere in Brabant.

Voor Gelderland is als fantastische ambassadeur gevonden: Eelco Sintnicolaas. Hij gaat samen met zijn oude basisschool geld inzamelen voor een Schoolplein14 op zijn oude basisschool. Hij is een groot fan van sportstimulering (bij de jeugd)! Hier zie je hoe hij terug gaat naar zijn basisschool.

 

Met Schoolplein14 worden schoolpleinen weer aantrekkelijk gemaakt, door in samenwerking met de school en haar leerlingen lijnen en kleurvlakken (coatings) op de grond en muur aan te brengen. Enkele voorbeelden zijn een atletiekbaan, een speelcirkel of een goal op de muur. Op deze manier worden op natuurlijke wijze spelactiviteiten van kinderen gestimuleerd. Naast de realisatie van het schoolplein, zorgt Schoolplein14 er ook voor dat je zoveel mogelijk uit het plein kunt halen met onder andere een voorbereidend lespakket, een sportpakket, spellenbox en 14-regelbord.

Hopelijk wil jij je steentje bijdragen! Hoe kun je doneren? Lees dan hier verder over de donatie voor Eelco.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s