Melissa de Haan verrast met brons

melissaVorige week tijdens de NK meerkamp indoor werd de Haan 5e bij de vrouwen senioren met een persoonlijk puntenrecord. De eerste jaars(neo)senior had het juiste gevoel weer na een jaar afwezigheid door haar studie in Breda aan de KMA. In oktober stopte de Haan met haar studie en stortte zich vol op het trainen. In 4 maanden tijd wist ze niet wat ze kon verwachten en twijfelde ze in januari nog of ze wel mee zou doen aan de NK indoor.

Na een aantal indoorwedstrijden in Apeldoorn en Dortmund (DE) was de beslissing genomen. Het werd uiteindelijk een strijd tussen Broersen, van Haaren en de Haan. van Haaren trok aan het langste eind. Melissa mocht op het podium plaatsnemen naast Nadine Broersen (zilver) en Margriet van Haaren (goud). Alle drie sprongen zij 1.76m. Door het aantal foute sprongen werd de eindstand bepaald.

melissa2Na het hoogspringen was er nog een handtekeningensessie op touw gezet door Niels van Leeningen. De toekomstig jeugdige toppers hadden zich gestort op de haan die er zichtbaar plezier aan beleefde.

Naast de Haan waren er nog andere Apeldoornse atleten actief op de NK indoor senioren.  Oud STAA atlete Sharon Hendriks behaalde de halve finale op de 60 sprint. Liep in de series nog een prima tijd van 7.98 sec.

AV’34 atleet Floris Heil mocht zich meten op de 60m Horde en eindigde als 11e in 8.90 sec. Rogier Janssen (AV’34) werd 38e op de 60m sprint in een tijd van 7.40 sec en werd helaas gediskwalificeerd op de 200m. Bo Welgraaf, eveneens AV’34) werd 20e op de 400m in 1.00.28 min.

tekst: Hidde Egbers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s