Markies pakt indoor titel, Wardenburg verrast!

podiumBas Markies heeft in het weekend van 4 en 5 februari zijn Nederlandse titel op de indoor meerkamp geprolongeerd. Markies wist uiteindelijk 5824 punten te scoren wat goed bleek te zijn voor een top 10 plek op de aller tijdenlijst!! Op de 60m Horde (7.95) en het polsstokhoogspringen maakte hij het verschil met zijn naaste concurrent Ingmar Vos. Een fantastische prestatie! 

noutNout Wardenburg, eerste jaars (neo)senior had geen hoge verwachtingen op een hoge klassering vanwege de grote namen in het deelnemersveld maar dat pakte anders uit. Hij verraste vriend en vijand door een goede meerkamp te draaien en op de afsluitende 1000m het brons binnen te slepen.  

Good old Adriaan Saman (voormalig STAA atleet) behoort inmiddels tot het interieur op de NK meerkamp maar moest helaas afmelden wegens ziekte. Volgens jaar is hij er vast weer bij.

Bij de vrouwen senioren was het de comeback van Melissa de Haan. Na een jaar afwezigheid binnen de baanatletiek door haar studie in Breda was de Haan terug en scoorde zij een persoonlijk puntenrecord. In het sterke deelnemersveld werd zij 5e. Persoonlijke records waren er op de 60m Horde, verspringen en kogelstoten.

larsLars Woudenberg was de STAA vertegenwoordiging bij de A-junioren. Hij ging goed van start op de 60m en behaalde daar een persoonlijke record. In deze sterkte lichting werd Lars 12e en scoorde persoonlijke records op de 60m, kogelstoten, 60mH, polsgoog en de 1000m. Dhanique van de Kruisweg (MJA) moest helaas ook afmelden wegens ziekte. We gaan haar vast en zeker terug zien in het zomerseizoen.

Bij de meisjes junioren B kwam Danique de Haan goed uit de startblokken op de 60m Horde. Zij liep voor het eerst onder de 9 seconden (8.98 sec). Bij het verspringen ging het echter mis. Drie keer ongeldig en een goede klassering was verkeken. Nog in tranen geroerd ging de knop om bij de jonge meerkampster, ‘ ik zal ze wat laten zien met kogel!! ‘. En dat bleek. Ze scoorde nog een pr met kogel, hoogspringen en liep de afsluitende 800m volle bak. Dat karakter willen we graag zien bij atleten. Daar mag ze trots op zijn. Ploeggenote en nog C-juniore Sophia Mulder mocht meedoen bij de meisjes B om eens rond te neuzen in de andere categorie. Dat ging haar goed af. Sophia werd uiteindelijk 9e.

Naast de STAA atleten deden meer atleten mee van AV’34 aan dit NK Indoor Meerkamp in ons eigen Omnisport.

Merel Wevers, Danielle Spek en Renee Bohnsack mochten bij de meisjes junioren A het beste van zichzelf laten zien en dat deden zij met verve. Merel werd 7e, Danielle Spek 9e en Renee Bohnsack 11e. Alle drie de dames scoorden een persoonlijk puntentotaal. 

Mitchell van den Brink deed net als Lars mee bij de A-junioren. Ook hij ging goed van start op de 60m met eveneens een persoonlijke record. Uiteindelijk werd Mitchell 14e en scoorde persoonlijke records op de 60m, kogelstoten, 60m Horde en de 1000m.

 

Tekst: Hidde Egbers

Een gedachte over “Markies pakt indoor titel, Wardenburg verrast!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s