2x Zilver bij NK Meerkamp Junioren

logo-AAV36Afgelopen weekend was bij AAV’36 in Alphen aan de Rijn het NK Meerkamp voor junioren A en B. Ook STAA was goed vertegenwoordigd bij dit NK. Na twee dagen topsport gingen er twee zilveren medailles mee naar huis.

Bij de meisjes junioren B deden van STAA Danique de Haan en Dhanique van de Kruisweg mee. Merel Wevers van AV’34 was vanuit Apeldoorn ook naar Alphen afgereisd. Na dag 1 stond Dhanique van de Kruisweg op een mooie vierde plek, Danique de Haan was op plek 11 terug te vinden.  Helaas kon Dhanique die mooie klassering na dag 1 geen vervolg geven. Op de 800 meter moest zij uitstappen en deze leverde daarom geen punten op. Dat bracht haar op uiteindelijk op 3960 punten en een 15de plaats. Danique de Haan had juist een sterke 2de dag. Zo won zij de afsluitende 800 meter en aan het einde van dag 2 bleek deze 1ste jaars B juniore op plek 6 te zijn geëindigd. Merel Wevers werd uiteindelijk 12de.

Bij de jongens junioren B vonden we Lauri Hulleman, Lars Woudenberg en van AV’34 Mitchel van den Brink aan de start. Mitchel, terug na een beenbreuk werd uiteindelijk knap 13de. Lars stond na dag nog 11de maar een prima 2de dag bracht hem uiteindelijk naar plek 8.

Waar natuurlijk veel van verwacht werd was Lauri Hulleman. Op Facebook schrijft Lauri zelf: “: Na een trainer switch eerder dit jaar hadden we niet veel verwachtingen voor dit NK maar toch ondanks alles een aardige meerkamp gedraaid.“. Na dit weekend was Lauri 3 PR’s op een onderdeel rijker (100 m. in 11.50s, Kogel 13,36m en 110mh 15,28s). De afsluitende 1500 meter werd door Lauri gewonnen in 4:36,20 en daarmee behaalde hij uiteindelijk 6816 punten. Een puntenaantal dat goed is voor een nieuw clubrecord (B-junioren meerkamp) en een zilveren medaille.

Bij de jongens junioren A stond namens STAA Nout Wardenburg aan de start. Na dag 1 met o.a. winst op de 400m in 48,56s en een 2de plek op ver (6m63) was Nout terug te vinden op plek 3. Discus liep dit keer niet goed. De 24m19 wierp Nout terug in het klassement. Maar zoals we inmiddels gewend zijn had Nout nog een uitstekende 1500 meter in de benen. De 4:17,95 bracht hem terug op het podium en zelfs op plek 2 en daarmee eveneens een zilveren medaille voor Nout.

Alle uitslagen vind je op atletiek.nu.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s