2x GOUD, 1x Zilver, 1x brons op NK Atletiek

OSstadionAfgelopen 4 dagen was het NK Atletiek in het Olympisch stadion in Amsterdam. Een mooie opmaak voor het EK Atletiek dat daar over enkele weken gaat plaatsvinden. Het NK was na 12 jaar voorlopig voor het laatst in Amsterdam. Een aantal atleten van Atletiekstad Apeldoorn kwam aan de start en met succes!

 

 

MarijeSprintster Marije van Hunenstijn liep vrijdag in de finale een mooi nieuw clubrecord op de 100m : 11.64 sec. en belandde daarmee net naast het podium op plek 4.

 

 

PodiumBas

 

Bas Markies begon zijn 10-kamp met drie PR’s (100m, verspringen en kogelstoten) en zette op vrijdag een flinke stap op weg naar de titel. Daar voegde hij op de 2de dag (zaterdag) een PR bij het polsstokspringen aan toe en dat bracht hem naar 7794 punten en de vierde titel op rij. Adriaan Saman werd tiende bij deze tienkamp.

 

PodiumDennisOp de 5km was Dennis Licht een man met een missie. Een Nederlandse titel was voor Dennis een ticket naar het EK aangezien hij eerder de B-limiet al had gelopen. In een sterk veld slaagde de missie volledig. In de laatste meters liep hij weg bij zijn concurrenten en was de titel en daarmee een plek op het EK een feit. Zijn tijd was 14:08.13 min.

 

PodiumDaanDaan Meyer begon donderdag de kwalificatie ijzersterk. Met één worp van 73m32 was hij direct gekwalificeerd voor de finale op zaterdag. In de andere groep gooide alleen Lars Timmerman verder. Helaas lukte het tijdens de finale niet deze prestatie te verbeteren (70m85). Lars Timmerman deed dit wel (74m50) maar de uithaal van Mart ten Berg in zijn laatste worp was goed voor goud (75m46). Daan pakte na het goud van vorig jaar de bronzen medaille. Daan staat sinds 2008, met uitzondering van 1 jaar, op het podium.

 

Jip-5000-zilverZondag bracht Jip Vastenburg aan de start bij de 5000m. Jip, terug na blessureleed, gaf bijna de hele wedstrijd het tempo aan en alleen Susan Kuijken kon volgen. De sprint die Susan trok in de laatste 100 meter was te veel voor Jip met een zilveren medaille achter het goud van Susan als resultaat. De tijd van Jip was 15:38.23.

 

Meerkamper Eelco Sintnicolaas deed zaterdag op dit NK mee aan de 110m horden. In de series werd Eelco 2de achter trainingsmaatje Pieter Braun in 14s55. Deze plek gaf recht op een plek in de finale. Deze finale, later op de dag moest Eelco het afleggen tegen de specialisten en werd hij 8ste (Pieter 5de!) in een mindere tijd dan in de series 15s29. Zelf twitterde hij dat de finale stroef verliep.

 

Podium foto’s: Bjorn Paree

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s