Jip snelt naar zilver op EK Cross

EKCross1In dezelfde tijd als de Belgische winnares Louise Carton heeft Jip zondag zilver gewonnen bij de EK cross country. Die wedstrijd voor vrouwen onder 23 jaar werd gehouden in het Franse Hyères. “Ik ben echt heel blij met deze medaille en heb alles gegeven”, laat Jip weten. Ze finishte in dezelfde tijd als Carton, waar Amela Terzich uit Slovenië op drie seconden derde werd.

Jip hield zich constant van voren op en meldde zich in de kopgroep van vijf toen die overbleef met nog twee van de 5,9 kilometer te gaan. “Ik voelde me super sterk vandaag en eigenlijk ben ik de hele wedstrijd gefocust op mezelf geweest. Dat is een super verbetering ten opzichte van andere jaren.”

Dichtbij Carton

In de laatste kilometer van de wedstrijd werd de cross beslist. Carton plaatste een aanval en sloeg een gat. Jip kwam met haar reactie nog dichtbij, maar kon de Belgische net niet meer achterhalen. “Ik kwam aan het einde nog veel dichterbij dan ik dacht, maar ik heb alles gegeven!”

EKCross2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s