De vraag van Bart Zijlstra aan Eelco

BartZijlstraSport Knowhow XL is het grootste informatieplatform voor de zakelijke sportmarkt in Nederland en is een initiatief van Peter Hopstaken. Deze site heeft een erg leuk item: “Vraag & Antwoord”. Afgelopen keer was er de vraag van Bart Zijlstra, directeur van Directie Sport van het Ministerie van VWS aan Eelco Sintnicolaas:

“Op weg naar de Olympische Spelen in Rio in 2016 ga je je ook inzetten als sportambassadeur in Apeldoorn om meer kinderen aan het sporten te krijgen. Hoe combineer je die twee uitdagingen?”

Het antwoord van Eelco:

Eelco-VraagBedankt voor je vraag! Twee grote doelen, maar mooie uitdagingen!

Mijn eerste doel om een medaille te winnen op de tienkamp tijdens de Olympische Spelen is een doel dat ik al lang heb. De Olympische Spelen is in de atletiek het grootste podium om op te acteren! Die kans heb je maar eens in de vier jaar, waardoor het extra speciaal wordt! Om dit doel na te streven heb ik uiteraard een heel team nodig, van coach tot fysio tot manager en van voedingsspecialist tot bewegingswetenschappers. De route is helemaal uitgestippeld en onderweg moet je de onverwachte obstakels zien te nemen of proberen te omzeilen.

“Ik ben begonnen met sporten omdat ik gewoon heel graag in beweging ben en altijd door mijn ouders gestimuleerd ben om te sporten”

Het andere doel – als sportambassadeur meer kinderen aan het sporten krijgen – is ontstaan door mijn eigen positieve ervaringen met sport. Ik ben begonnen met sporten omdat ik gewoon heel graag in beweging ben en altijd door mijn ouders gestimuleerd ben om te sporten. Dit zou ik heel graag aan meer mensen over willen dragen. Voor onze fysieke, maar vooral ook psychische gezondheid kan sporten zo goed zijn! Het is in mijn ogen belangrijk dat ook de jeugd enthousiast gemaakt wordt om te gaan sporten. Het bewegen plus de sociale contacten die je met sporten op doet zijn belangrijk in de ontwikkeling. Dit ga ik proberen te stimuleren door ambassadeur te worden van ‘Sport van de Maand’.

Kennismaken met allerlei takken van sport

Met het project ‘Sport van de maand’ laat ik samen met de organisatie Accres kinderen in Apeldoorn kennismaken met verschillende takken van sport. Op die manier krijgen de leerlingen van de basisscholen een breed beeld van de sportmogelijkheden. Het helpt daarbij goed dat veel sportclubs en -verenigingen uit de omgeving van Apeldoorn meedoen. Kinderen kunnen zo ontdekken welke sport uiteindelijk het best bij ze past. Hier ben ik met alle plezier ambassadeur van. Samen zo veel mogelijk kinderen kennis laten maken met sport zodat ze er de rest van hun leven profijt van hebben.

Door het delen van mijn avonturen op weg naar Rio 2016 denk ik ook de jeugd in Apeldoorn extra te kunnen stimuleren om meer te gaan sporten. In mijn ogen dus een ideale combinatie van twee doelen. Hopelijk kijken volgend jaar een hoop sportieve kinderen vol spanning naar mijn Olympische meerkamp in Rio!

Volgende keer de vraag van Eelco Sintnicolaas aan Bas van de Goor:

Je bent toernooidirecteur geweest van het WK beachvolleybal en daarbij als maatschappelijk partner betrokken geweest vanuit je eigen foundation. Wat kan het EK atletiek volgend jaar in Amsterdam van jouw ervaringen leren? Niet alleen op het gebied van de toernooiorganisatie, maar ook de maatschappelijke aspecten daaraan?

Voor de bron van dit artikel (inclusief de foto’s) en voor het vervolg van deze serie en voor wat er aan voorafging klik op http://www.sportknowhowxl.nl/nieuws-en-achtergronden/vraag-en-antwoord.

sportknowhowxl-logo-kleinst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s