Promotie Nederlands team naar Super League

logo_EURAthDit weekend is het Nederlands Atletiekteam gepromoveerd naar de Europese Superleague. In het Griekse Heraklion werd na een slechte start (0 punten bij het kogelslingeren en 0 punten bij het kogelstoten) de achtervolging ingezet. Halverwege stond Nederland nog zesde.

Op dag twee stonden de twee STAA atleten op het programma. Jip Vastenburg was Nederlands troef op de 5KM dames en Dennis Licht moest het gaan doen op de 3KM. Beiden haalden een prima resultaat voor Nederland. Jip pakte de volle 12 punten (15:36.32) en Dennis deed het ook prima op de 3KM, 8:12.28 en 11 punten. Na een uitstekende prestatie van de mannen (2de) en vrouwen 4×400 (3de)  en de 3de plek van Thijmen Kupers waren de punten (299,5) aan het einde van de dag genoeg voor promotie naar de Super League, de 12 beste landen van Europa.

Uiteraard waren er meer top prestaties van Nederlandse atleten. Alle uitslagen vind je hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s