Succes bij NK Junioren

STAAAfgelopen weekend (vrijdag t/m zondag) werd bij AV Sprint in Breda het NK junioren gehouden. Bijna 1000 Nederlandse topatleten in de leeftijd van 14 tot 19 jaar streden op 26, 27 en 28 juni tijdens dit Nederlandse Kampioenschappen Atletiek voor Junioren om de Nederlandse titels. Ook AV’34 met daarin meerdere STAA atleten stuurde een sterke afvaardiging. Melissa de Haan nam een gouden medaille mee naar huis.

Op vrijdag liet Lauri Hulleman opnieuw zien in zijn leeftijd tot de absolute Nederlandse top te behoren. Met een sprong van 6m53 pakt hij het zilver achter Rafael Raap (6,63m). AV’34 atlete Danique van de Kruisweg sprong met 5m11 naar plek 12.

Zaterdag deed Danique ook mee aan het hoogspringen en ook daar was plek 12 haar deel (1m60). Op zondag zagen we na zijn val op vrijdag Nout Wardenburg terug op de 110 meter horden. Hij won zijn serie in 14s45. En ook op de 200 meter snelde Nout naar de finale. In de serie klokte hij 22s09 (PR, 3de en als tijd snelste door). In de finale liep Nout naar plek 6 in dezelfde tijd. De finale 110 meter horden leverde uiteindelijk een 5de plek op in 14s42. Bij het speerwerpen pakte Lauri zijn 2de plak dit weekend. Met een afstand van 52,97 werd hij daar 3de, uiteraard goed voor brons.

Lauri spong op zondag naar plek 7 bij het hoogspringen (hoogte 1m85) en viel Lars Woudenberg uit op de 110 meter horden. Jurrian van Loohuizen plaatste zich met 23s51 voor de halve finale van de 200 meter waarin hij 7de werd in 23s61. Bij discus werd Lars Woudenberg 17de met een worp van 36m19.

Bij de meisjes Junioren A pakte Kim Rossen een zilveren medaille op 400 meter (54s85). Merel Wevers deed mee bij het polsstokhoogspringen en werd daar 9de met een hoogte van 2m90. Bij het speerwerpen werd zij 12de met 37.30.

Uiteindelijk ging er ook een gouden plak mee naar Apeldoorn. Bij het hoogspringen sprong Melissa hoger dan zij zelf ooit had gedaan en daarmee ook hoger dan de rest van het deelnemersveld. Met een sprong van 1,78m pakte Melissa de Nederlandse titel voor Linda Hurkmans van NOVA.

Een gedachte over “Succes bij NK Junioren

  1. Hidde Egbers op FB:
    “Echter gebeurde er iets vreemds in de wedstrijd. Op de hoogte van 1.78 sprong Melissa en kwam de lat met een deel van installatie naar beneden maar de lat bleef steken en liggen op de staanders. De jury kwam tot het besluit dat de poging ongeldig verklaard moest worden. Twee minuten later, na overleg met de scheidsrechter bleek deze sprong toch geldig te zijn. Melissa probeerde nog de EJK-limiet te springen van 1m81 maar kwam daar helaas net niet overheen.

    Na de wedstrijd had de concurrente protest ingediend bij de jury en kreeg dit toegewezen. Voor Melissa kwam het voorstel: De wedstrijd hervatten op 1m78 of op de NK senioren de wedstrijd overdoen of de poging van 1.78 schrappen en allebei goud accepteren. De wedstrijd hervatten of op een ander moment overdoen was geen optie. Het was inmiddels al 19u30 en iedereen was al weg. Daarom moesten we, onder protest, genoegen nemen met de laatste optie.

    Melissa de Haan kan zich in ieder geval DE hoogspringkampioene van Nederland noemen aangezien zij ook de titel indoor won.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s