Jip loopt EK limiet

2014_04_04_Lopen-Amerika_0500Afgelopen vrijdagavond (4 april) liep STAA atlete Jip Vastenburg een wedstrijd in Stanford (USA). Deze wedstrijd werd op imponerende wijze door Jip gewonnen. In de toptijd van 32.11.90 liep de  AV’34 op de 10.000m onder de limiet voor de EK Atletiek senioren komende zomer in Zürich! (12-17 augustus 2014)

 

2014_04_04_Lopen-Amerika_0523Hiermee slaagde Jip glansrijk voor de missie zich te kwalificeren voor het EK. De pupil van Johan Voogd is nog neo-seniore en had zelfs aan een minder strenge eis mogen voldoen maar Vastenburg voorkomt nu elke discussie.

Met deze tijd komt Jip ook meteen de top 10 allertijden binnengestormd. Zij staat hiermee op de vierde plaats allertijden. Alleen Lornah Kiplagat, Hilda Kibet en Christine Toonstra waren ooit sneller.

Foto’s: Johan Voogd

Bekijk de wedstrijd hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s