Eelco wint Multistars Florence

multistars%20data%202014Afgelopen vrijdag en zaterdag heeft Eelco de internationale tienkamp bij de Multistars in Florence gewonnen. Eelco kwam tot een puntentotaal van 8161. Trainingsmaatje Pieter Braun werd derde met 7773 punten. Dat was een flinke verbetering in vergelijking met de 7540 punten vorig jaar bij de EK voor neo’s in Tampere. De tweede plaats was voor de Brit Ashley Bryant met 7802 punten.

waterHet weer in Florence zat niet mee. De regen kwam met bakken naar beneden en na een overstroomde afvoer kon de organisatie op vrijdag met moeite het water weer van de baan krijgen.

Eelco begon goed met 10.94s op de 100m, 7.27m met ver en met kogel 13.98m. Door de regen gleed Eelco uit bij het kogelstoten (tweede poging en daarna gestopt) en heeft zijn enkel hierbij licht geblesseerd. Met hoogspringen gaf de enkel veel last.  Hij haalde zijn aanvangshoogte van 1.86 maar springen ging erna niet meer goed. Dus hoger zat er niet in.

Gelukkig kon hij nog wel de 400m lopen! De baan is erg hard en verschrikkelijk glad door de regen, dus zijn 48.81 was een waanzinnig goede tijd!

Na dag een stond Eelco met 4028 punten eerste in de wedstrijd.

Dag twee begon met de 110m horden en dat was een hele spannende en moeilijke race. De baan was spekglad, net een ijsbaan. Het was koud en het regende. Eelco heeft voorzichtig gelopen, en 14.31 was gezien de omstandigheden een hele een goede tijd.

Het discuswerpen werd vanwege het noodweer uitgesteld. Toen ze eenmaal mochten gaan inwerpen was het nog zulk slecht weer dat de jury de disci niet wilde ophalen. Eelco wierp in zijn eerste poging meteen een PR! Met deze 43.38m was hij dan ook dik tevreden en ging snel terug naar de kleedkamers om op te warmen. En niet zoals gister uit te glijden in de ring.

dsc_0018lowBij polsstok begon Eelco voorzichtig op 4.85m, maar die haalde hij in zijn eerste poging, net als 5.05m en 5.25m helaas lukt 5.45m drie keer niet. Speerwerpen ging ook erg goed met 61.82m. De afsluitende 1500m liep hij in 4.35m

Met zijn 8161 punten pakte hij de eerste plaats.

Uiteindelijk maakten maar tien mannen de meerkamp af. Vince (de Lange, coach) sprak dan ook over de‘Survival of the fittest’.

De eis voor deelname aan de EK ligt op 8030 punten. Eelco was al voorgeselecteerd, maar heeft hiermee zijn kandidatuur voor een startbewijs hiermee natuurlijk weer onderstreept.

Over 4 weken staat de volgende tienkamp gepland in Götzis.

 

Tekst met dank aan Femke de Lange, foto’s Femke de Lange, Multistars.org

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s