Dubbel succes NK Indoor Meerkamp

1962797_800938316587800_1182216866_nAfgelopen weekend werd in het prachtige Omnisportcentrum in Apeldoorn het Nederlands kampioenschap meerkamp afgewerkt. STAA had meerdere ijzers in het vuur en niet de minste. Bij de senioren Europees kampioen Eelco Sintnicolaas, Nederlands kampioen 10-kamp Bas Markies en Adriaan Saman, ook al eens Nederlands Kampioen. Bij de jongens Junioren A was Ruben van Dijk van de partij. En bij de meisjes Junioren B kersvers Nederlands Kampioene hoogspringen Melissa de Haan.

Bij de mannen senioren kregen Eelco, Bas en Adriaan concurrentie uit onverwachte hoek. Op uitnodiging van de Atletiekunie deden voormalig wereldkampioen Trey Hardee en Belg Thomas vd Plaetsen mee. Weliswaar buiten mededinging voor het NK uiteraard maar beiden aasden nog wel op een WK plek waar Eelco ook graag aanspraak op zou maken.

Maar Eelco was en bleef baas in eigen huis (zoals de Stentor vanmorgen kopte). Hardee ging bijna de gehele meerkamp aan de leiding maar kreeg bij de afsluitende 1000m last van kramp en verloor daar niet alleen zijn eerste plaats een Eelco ook Thomas ging hem in het klassement voorbij. Zijn eindscore van 5959 was ook niet voldoende voor de WK limiet. Met zijn score van 6242 punten leverde Eelco een 7-kamp van wereldformaat af: hij mag zich na afgelopen weekend “world leading” noemen en vandaag viel dan ook de terechte uitnodiging van IAAF in de bus en mag Eelco op 7 t/m 9 maart in het Poolse Sopot meedoen aan het WK.

In de schaduw van Eelco en de twee buitenlanders ging trainingsmaat Pieter Braun keurig naar een 4de plek in het klassement en dus tweede op het NK ruim 100 punten voor op Menno Vloon die het podium compleet maakte. Bas Markies leverde een degelijke meerkamp af die hem naar plek 7 (5de Nederlander) bracht en Adriaan Saman bleef daar nog twee plekken achter (9de / 7de).

Bij de jongens A was Ruben van Dijk op dag 1 6de in zijn serie 60m en 2de op ver met 6m54. De kogel vloog naar 10,95m waarna hoogspringen op de agenda stond. Ruben had de gehele dag al wat last van zijn enkel en besloot in overleg met zijn trainer Ronald het bij zijn aanvangshoogte 1m57 te laten om op zondag nog verder te kunnen. Helaas bleek de enkel op zondag nog niet volledig hersteld en moest Ruben noodgedwongen zijn meerkamp staken.

Zondag werd de vijfkamp meisjes Junioren B afgewerkt. Namens STAA stond Melissa de Haan aan de start. Vorig weekend werd zij nog Nederlands Kampioene hoogspringen. Zij begon haar meerkamp met de 60mh en daarin liep zij 9.15s goed voor de 3de plek. Na de horden stond verspringen op het programma. Met haar sprong van 5.25m werd zij daar vijfde. Daarna haar favoriete onderdeel: hoog. Ze had haar uitstekende vorm van vorige week mee genomen en sprong 1.71, 6cm hoger dan de nummers 2 en 3 waarna ze kop in het klassement overnam. Die plek hield ze vast door met de kogel 2de te worden met een afstand van 12.51m. De afsluitende 800 meter moest de titel gaan brengen. Met een 4de plek in haar serie en een 6de overall maar met alle tijden dicht bij elkaar was dat geen probleem en mocht zij zich even later voor de 2de keer in 1 week tot Nederlands beste laten kronen.

Van de 6 titels die er te verdelen waren dit weekend bij het NK Meerkamp bleven er 2 in Apeldoorn, een fantastisch resultaat. Eelco en Melissa gefeliciteerd!

foto: Erik van Leeuwen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s