Jip oppermachtig bij de 8

midwintermarathonAfgelopen zondag was de Loolaan in Apeldoorn weer het decor van Midwintermarathon. Bij dit fantastische loopevenement staat de klassieke marathon op het programma met daarnaast de Asselronde (27,5km), de mini-marathon (18,5km) en de kidsrun (1km). Bij de 8 van Apeldoorn maakte STAA-atleet Dennis Licht zijn debuut als race-director. En met succes: bij de dames en heren was er een parcoursrecord en er liepen liefst 10 atleten een tijd onder de 25 minuten. Bij de dames werd Jacelyn Gruppen vijfde. Het parcoursrecord (26:29) en daarmee de winst bij de dames ging naar “de Koningin van de Loolaan”: Jip Vastenburg. Jip doet als altijd zelf verslag van deze wedstrijd.

Genietend naar winst en parcoursrecord tijdens midwintermarathon

Je ligt een dag voor de wedstrijd in bed en voor de eerste keer sinds de EJK in Riëti voelde ik toch weer een beetje wedstrijdspanning. Voor het Europees Kampioenschap cross was ik misschien te relaxed en niet gefocust genoeg, mede ook door de korte voorbereiding, om een goede klassering neer te zetten. Maar de vorm is weer groeiende en de trainingen liepen de afgelopen weken ontzettend goed. En dan kan de midwinter marathon natuurlijk niet op de wedstrijdplanning ontbreken. Een evenement dat Apeldoorn groot maakt en ook een ontzettend mooie wedstrijd.

Ik ging weg met het plan om na 4 kilometer de turbo erop te zetten en er een goede trainingsprikkel van te maken, ook voor de 10 kilometer van volgende week in Schoorl. Echter draaide alles zeer makkelijk waardoor ik van start tot finish lekker ontspannen kon lopen. Hierdoor heb ik mij misschien niet helemaal aan mijn plan gehouden om echt diep te gaan het laatste stuk, maar het was ontzettend genieten om over de Loolaan te lopen en daar met zoveel applaus ontvangen te worden.

Dan telt voor mij niet alleen meer een snelle tijd maar ook vooral het moment dat je kan genieten en het publiek moet geven waarvoor ze komen kijken, namelijk een blije en juichende atlete. En natuurlijk niet vergeten het parcoursrecord aanscherpen met 47 seconde. Je weet van te voren dat het erin zit als het zulk goed weer is, maar toch moet je het maar even doen in je eigen stadje. Kortom dit was een dag om niet meer te vergeten en voor mij weer een mijlpaal na mijn blessure. Nu kan ik met deze basis verder bouwen naar weer een heel erg mooi baanseizoen. Maar eerst volgende week het NK 10 kilometer door de Schoorlse duinen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s