Jip talent van het jaar

JipIgnisious Gaisah en Dafne Schippers zijn verkozen tot Nederlandse atleten van 2013. Marlou van Rhijn is uitgeroepen tot Paralympische atlete van het jaar en Jip Vastenburg tot talent van 2013. Dat is donderdagavond bekend gemaakt tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van de Atletiekunie.

Bij de mannen was Eelco Sintnicolaas genomineerd maar hij moest dit jaar verspringer Gaisah voor laten gaan. Gaisah werd 2de bij het WK in Moskou waar Eelco Europees Kampioen werd en 5de tijdens dat zelfde WK.

De Atletiekunie heeft Jip Vastenburg (19) van AV ’34 Apeldoorn uitgeroepen tot Talent van het jaar 2013. De atlete veroverde bij de Europese Juniorenkampioenschappen in Rieti de gouden medaille op de 5000 meter. Ook versloeg ze op de 5000 meter tijdens de Europese Kampioenschappen voor Landenteams in Dublin internationale toppers. Aan het begin van het seizoen verbrak ze de Nederlandse juniorenrecords op de 3000 en 5000 meter.

Ton Nelissen, bestuurslid van de Stichting Europese Kampioenschappen Atletiek 2016 Amsterdam reikte de prijs aan Vastenburg uit.

NOS Langs de Lijn verzorgde deze reportage.

Bron: http://www.atletiekunie.nl/index.php?page=109&nieuwsitem=8715