4de van de wereld

sopotAfgelopen weekend vond in Sopot aan de Poolse Oostzeekust vlakbij Gdansk de Wereldkampioenschappen Atletiek indoor gehouden. Vrijdag baarde Nadine Broersen opzien door Wereldkampioene vijfkamp te worden door o.a. het Nederlands record hoogspringen te verbeteren (nu 1,93m)  en aan het einde ook Karin Ruckstuhl naar de geschiedenisboeken te verwijzen met een Nederlands record punten (4830 punten). Op vrijdag begon ook de zevenkamp voor STAA- atleet Eelco Sintnicolaas.

Een mail van zijn zus Femke verwoord mooi hoe het Eelco verging het afgelopen weekend:

Eelco begon met de 60m sneller dan in Apeldoorn tijdens het NK: 7.01s, een mooi begin van de meerkamp. Het verspringen daarna ging niet lekker, waar hij bij het NK meerkamp nog 7.54m sprong haalde hij nu maar 7.14m. Dit was heel erg zonde en betekende een verlies van ongeveer 100 punten (t.o.v. 7.50m). Maar dit kan gebeuren in een meerkamp. Hij herpakte zich goed door met kogel 14.39m te stoten. Het hoogspringen deed hij super met 2.03m!

De tweede dag begon hij de horden met 8.05s, voor nu een hele goede tijd. Polsstok begon Eelco pas laat, met nog maar 3 springers in de race. 5.20m haalde hij in zijn eerste poging. Op 5.30 vielen de andere concurrenten af. Eelco sprong vervolgens 5.40m en liet toen de lat op 5.60m leggen. Zijn eerste poging deed hij op 5.50 omdat de jury de klok al had aangezet en toen de hoogte niet meer verandert kon worden ((je hebt als je alleen in de wedstrijd bent 3 minuten per sprong). Helaas lukte 5.60m nu nog niet.

Na het polsstokspringen was er een lange pauze tot de 1000m. Geen fijne tijd als je zes uur lang mag bedenken dat je je straks verschrikkelijk ziek gaat lopen en alles uit je lijf moet persen. Maar hij deed het fantastisch!

Op dat moment (na polsstok) stond Eelco vierde. Eigenlijk was een derde plek niet meer mogelijk, omdat Thomas van der Plaetsen 6.5 seconde voorsprong had. En ook een goede loper is. Maar Eelco heeft het geprobeerd. Hij ging mee met Ashton Eaton, die ging weg op 2.33 min voor een Wereld Record. Eelco en Ashton namen steeds de kop van elkaar over. Maar helaas volgde Thomas te goed en bleef het gat te klein. Eelco finishte in 2.38min en behaalde uiteindelijk 6198 punten. (Ashton heeft het Wereld Record net niet gehaald).

Eelco liep wel hard dat de concurrenten achter hem ook niet voorbij konden komen, dus nummer 4 op dit WK was zijn deel.

Eelco zegt hier zelf over op Twitter: “Dat was het… 6198 punten en 4e..! Ik ga niet zeggen dat ik hier tevreden mee ben, maar alles gegeven! Kort maar krachtig seizoen!! Positieve punten meepakken naar buiten en dat zijn er toch wel best veel…:) daar ben ik tevreden mee!!”

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s