STAA atleten naar Rieti

rietiIn een persbericht van de Atletiekunie werd vandaag de selectie voor het EJK bekend gemaakt. “Van 18-21 juli 2013 worden in het Italiaanse Rieti de Europese Kampioenschappen voor junioren  gehouden (voor atleten geboren in 1994-1996). Technisch directeur Joop Alberda maakte dinsdagochtend de selectie van 7 jongens en 16 meisjes bekend.”

In deze selectie vinden we twee STAA altelen en een atleet die op de nominatie staat tot het STAA team toe te treden.

Alberda: “Aan dit EK voor junioren nemen onze grootste talenten deel, waarvan sommigen al zoveel klasse hebben dat ze aan internationale seniorentoernooien deelnemen. Zo heb ik tijdens de EK Landenteams in Dublin Jip Vastenburg iedereen zien verslaan op de 5000 meter. Sprintster Tessa van Schagen maakt inmiddels deel uit van het estafetteteam 4×100 meter bij de senioren, dat zich vorige week kwalificeerde voor de WK in Moskou. Nadine Visser werd tijdens het Europees Jeugd Olympisch Festival van twee jaar geleden kampioene op de horden en 4×100 meter; ook nu is ze er weer bij, op de zevenkamp.”

Jip was natuurlijk niet de grootste verrassing. De aanwezigheid van Jorijn de Mare (19) en Tony van Diepen was dat wel. Jip is de laatste tijd de absolute top van Nederland en deed van zich spreken tijdens het EK Landenteams. Jorijn en Tony lieten de afgelopen week (6-7) zien uit het juiste loophout gesneden te zijn. In het Belgische Oordegem liepen zij beiden onder de limiet voor het EJK en konden dus op een invitatie van de Atletiekunie rekenen.

De 17 jarige Tony van Diepen liep de 800m in prachtige tijd van 1.50.49. Tony werd vorige week ook al Nederland Kampioen in Eindhoven op de 800m. Daar liep hij in de finale nog 1.51.54.

Jorijn de Mare afkomstig uit Houten en nu wonend in Apeldoorn, lid van AV’34 uit Apeldoorn en  het SOTRA hardloopteam liep de 1500 meter in een fantastische tijd van 3.46.89. Ook Jorijn is afgelopen zondag 30 juni al Nederlands kampioen geworden bij de jongens junioren A.

Meer informatie over de wedstrijd in Rieti vind je hier.

Bron: www.atletiekunie.nl , www.av34.nl

2 gedachten over “STAA atleten naar Rieti

  1. Heel mooi berichtje!! Maar in de finale op het nk liep ik geen 1,51,54 maar een 1,54,?. 1,51,54 liep ik tijdens het NGA Nijmegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s