Eelco Sintnicolaas en Bas Markies naar Europacup Meerkamp

european_athletics_logo_rgb1Op zaterdag 29 en zondag 30 juni 2013 komt een Nederlands team aan de start bij de Europacup meerkamp, First League in het Zwitserse Nottwil. De Atletiekunie heeft voor deze wedstrijd Eelco Sintnicolaas en kersvers Nederlands Kampioen Bas Markies geselecteerd.

De volgende 8 atleten zullen in Zwitserland de eer van Nederland hoog houden:

Mannen (tienkamp)

Eelco Sintnicolaas (26 jaar, lid van atletiekvereniging AV’34 Apeldoorn) Bas Markies (28, AV’34 Apeldoorn) Pim Jehee (25, AAV’36 Alphen aan den Rijn) Ferry van Dipten (20, AAV’36 Alphen aan den Rijn)

Vrouwen (zevenkamp)

Nadine Broersen (23, Sprint Breda) Myrte Goor (24, Sprint Breda) Amanda Spiljard (23, Unitas Sittard) Nicole Berghouwer (24, Hera Heerhugowaard)

Het Nederlands team van acht atleten neemt het op tegen meerkampers uit Finland, Griekenland, Hongarije, Spanje, Tsjechië, Zweden en Zwitserland. Van de drie best scorende mannen en vrouwen per land worden de punten opgeteld. De twee ploegen met het hoogste puntenaantal promoveren naar de Europacup Super League.

Europees indoorkampioen meerkamp en Nederlands recordhouder Eelco Sintnicolaas voert bij de mannen het deelnemersveld aan. Hij heeft inmiddels vormbehoud getoond voor deelname aan de tienkamp tijdens de Wereldkampioenschappen Atletiek, medio augustus in Moskou. Zijn clubgenoot Bas Markies werd in mei in Apeldoorn Nederlands kampioen tienkamp. Pim Jehee veroverde toen de zilveren medaille en Ferry van Dipten werd derde. Bij de vrouwen is Nadine Broersen lijstaanvoerder. Zij voldeed eind mei in het Oostenrijkse Götzis aan de zevenkamplimiet voor deelname aan de WK Atletiek in Moskou. Myrte Goor heeft begin mei in Florence een goede meerkamp gedraaid. Amanda Spiljard werd vorige maand tijdens de NK Meerkamp kampioen, Nicole Berghouwer tweede.

Eelco Sintnicolaas over de Europacup van komend weekend: “Ik wil in Nottwill een mooi puntentotaal scoren, het liefst in het zonnetje. Ik ben er klaar voor.” Nadine Broersen: “Mijn doel is een zinvolle wedstrijd op weg naar Moskou. Maar als meerkampster vind ik het natuurlijk vooral leuk om nog een meerkamp te doen!”

Bondscoach meerkamp Ronald Vetter: “Voor Eelco en Nadine past deze Europacup uitstekend in hun voorbereiding op de WK. De laatste meerkamp die beiden afwerkten was in Götzis, dat toen geteisterd werd door koud en regenachtig weer. Eelco heeft toen de afsluitende 1500 meter geskipt, Nadine verraste met een puntentotaal (6345 punten, red.) ver boven haar persoonlijk record. Zij is in topvorm, gezien ook haar optreden vorige week in Salzburg op een driekamp, waar ze andere wereldtoppers versloeg en een nieuw Nederlands record hoogspringen (1,90 meter, red.) vestigde. Nadine’s grote voorbeeld op de zevenkamp is Karin Ruckstuhl, Nederlands recordhoudster met 6423 punten. Ze zou het een hele eer vinden als ze Karin’s record verbreekt. Het zou zomaar kunnen gebeuren komend weekend, mits het weer een beetje meezit.”

 

Bron: http://www.atletiekunie.nl

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s