EELCO EUROPEES KAMPIOEN!!

podiumEK2012STAA atleet Eelco Sintnicolaas heeft afgelopen weekend goud veroverd bij de zevenkamp tijdens de Europese indoor kampioenschappen in Götenborg! Na de 2de plek outdoor in 2010 en de teleurstellende Olympische Spelen was Eelco dit weekend wel de allerbeste. Het NK twee weken geleden liet al zien dat hij in grote vorm stak.

Hij begon op zaterdag met de 60m ineen nieuw pr van 6.88s. Daarna vloog hij bij het verspringen naar 7.61m en ging de kogel naar 14.11m. Alledrie beter dan tijdens zijn beste meerkamp van drie weken terug en nam hij een voorsprong op zijn eigen Nederlandse record. Het hoogspringen was minder dan tijdens het NK waar hij over 2m08 ging maar zijn 2.02m was na de 2.08 zijn tweede hoogte ooit! De 2.05m bleef net niet liggen dus ook een prima resultaat.

Na dag 1 stond Eelco tweede in het klassement. De tweede dag is voor Eelco traditioneel beter dan dag 1 met de voor hem nog de sterke onderdelen 60m horden en polsstokhoogspringen. Uiteraard sluit de wedstrijd af met de 1000m.

polsstokEK2012De tweede dag begon ijzersterk met winst op de 60m horden in 7.93. De winst bij het polstokhoogspringen was verwacht en de Fransman Kevin Mayer bleef lang in het spoor. De hoogte van 5m40 gaf Eelco een marge van 8 seconde op Mayer bij de afsluitende 1000m.Eelco liep zijn duidelijk zijn eigen race en verloord Mayer, de betere 1000m loper, nimmer uit het oog. Deze uitgekiende race bracht hem naar een tijd van 2:38.73.

Het punten totaal van Eelco, 6373, is goed voor de negende prestatie aller tijden wereldwijd.

Foto’s: Fanclub Eelco Sintnicolaas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s