Groet uit Schoorl

_JB26221bk_Dennis_LichtTerwijl de meerkampers en masters in het Apeldoornse Omnisportcentrum hun NK afwerkten werd in Schoorl de Groet en Schoorl run gelopen. Dennis Licht en Jip Vastenburg waren naar Schoorl afgereisd om daar te lopen. Het parcours door de bosrijke omgeving was voor het derde achtereenvolgende jaar besneeuwd.

Veel internationale atleten waren naar het Noord-Hollandse Schoorl gekomen voor de altijd goed bezette Groet uit Schoorl Run. Van de sneeuw hadden de topatleten geen last, maar door de kille wind op de Schoorlse Zeeweg moest er qua tijd wat ingeleverd worden.

De kopgroep van ongeveer tien atleten liep lang samen. Op het licht glooiende parcours door de bossen van Staatsbosbeheer ging Choukoud na acht kilometer in de aanval. Op het stuk waar het parcours vals plat naar beneden gaat. Nageeye had hier al snel een antwoord op en controleerde zo de wedstrijd. De top vijftien bij de mannen finishten binnen de 30 minuten, wat aantoont dat de wedstrijd opnieuw sterk bezet was met vooral Nederlandse en Belgische topatleten. Dennis Licht kwam als 8ste over de finish in een tijd van 29.27.

Bij de vrouwen nam de 22-jarige Noorse atlete, Bjerkeli Grövdal, al snel de leiding. De Nederlandse topatleten konden haar niet bijbenen. De in vorm verkerende Ruth van der Meijden (33.27) moest genoegen nemen met de tweede plaats en de 18-jarige Jip Vastenburg verraste met een derde plaats (34.10) en liep een dik persoonlijk record.

bron: http://www.groetuitschoorl.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s