Jip Vastenburg sterkste op de 8

nkcross2Enkele minuten na de winaar van de 8 van Apeldoorn Dennis Licht werd de winst bij de vrouwen ook opgeeist door een STAA-atlete. Jip Vastenburg bleek de snelste over de 8 kilometer door de straten van Apeldoorn. Een mooie overwinning voor deze 18-jarige atlete die zelf verslag doet.

De meeste edities van de midwinter marathon in Apeldoorn staan garant voor wisselende weersverwachtingen. De ene editie loop je met een temperatuur van -10 graden, de volgende editie heb je te maken met sneeuw op de weg en de volgende loop je met een heerlijk zachte temperatuur van rond de 10 graden. Kortom altijd wel een leuke tijd om in je in de winter maanden te wagen aan een weg wedstrijd. Voor mij was dit al weer de vierde editie dat ik aan de start stond van de 8 kilometer van Apeldoorn, het wordt bijna een traditie om deel te nemen. Het is een mooie opbouw wedstrijd voor de 10 kilometer van Schoorl voor volgende week en als het dan toch naast de deur ligt is de keus snel gemaakt om te starten. Dit jaar leek het met de kou ontzettend mee te vallen, maar vlak voor de start begon het wat te regenen waardoor het samen met de snijdende wind toch een wat koude 8 kilometer werd. Snel nog even de handschoenen aan en dan klaar om te starten.

De wedstrijd zelf ging erg makkelijk, natuurlijk is het in het begin altijd wat lastig om een goed tempo te vinden zeker omdat het tempo van de mannen op de Loolaan ontzettend hoog ligt. Eenmaal op de Jachtlaan aangekomen vind iedereen zijn plekje en kan de wedstrijd echt beginnen. Ik ben niet al te hard van start gegaan en heb de race goed opgebouwd. Na vier kilometer kon ik aansluiten bij de eerste vrouw en vanuit die positie ben ik verder door versneld. Al gauw kreeg ik in de gaten dat ik toch de betere was en heb ik de laatste versnelling ingezet om los te komen. Hierdoor waren de laatste 200 meter ontzettend genieten, wetende dat je de winst in de zak hebt en met zoveel mensen langs de kant die je naar de finish toeschreeuwen. Deze wedstrijd geeft in ieder geval een goed gevoel richting de 10 kilometer van Schoorl die voor aankomende week op het programma staat!

Klik hier voor de finish beelden van Jip.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s