Jip loopt limiet WJK 5 KM

Jip VastenburgAfgelopen donderdag was, binnen het programma van het NK Meerkamp, het Nederlands Kampioenschap 5 en 10 km in Emmeloord. Jip Vastenburg liep daar bij de meisjes Junioren A mee en haalde het zilver op. Ondertussen liep ze ook de limiet voor het WJK in Barcelona later dit jaar.

Atletiekunie.nl meldt het volgende:

Succes was er wel bij de A-junioren. Van de 5 deelneemsters maakten 3 er kans op de limiet voor het WJK in Barcelona. Julia van Velthoven was de ideale gangmaakster en dankzij een goed geregisseerd plan van Tonnie Dirks, konden Jip Vastenburg, Marlin van Hal en Irene van Lieshout bijna 3 km lang de benen sparen. Nadat Van Velthoven na 2800 meter uit was gestapt, moest ook Van Hal de strijd staken. De atlete van De Keien heeft last van haar achillespees. Vastenburg was vervolgens degene die de wedstrijd hard maakt en al snel werd duidelijk dat de limiet binnen bereik is. Van Lieshout moest een paar meter laten, maar wist dankzij een ultieme laatste ronde de Nederlandse titel in de wacht te slepen. Vastenburg werd bedankt voor de bewezen diensten, maar heeft wel de limiet in de pocket. Aangezien er maar twee atletes naar Barcelona mogen, moet Van Hal flink aan de bak om beide dames van de troon te stoten.

NK5kMJA

Verslag: Ivo van Haaren. Foto’s: Coen Schilderman