Rudy actief in Cannes

Rudy BourguignonDankzij de twitterberichten van Vince de Lange was het mogelijk Rudy in Cannes te volgen tijdens zijn eerste 10-kamp in drie jaar. Een knieblessure hield hem geruime tijd aan de kant maar afgelopen weekend was het zover, een verslag.

De start met de 100 meter op dag 1 was pas 14:50 uur. Bij een temperatuur van 28 graden had, volgens twitter in ieder geval Vince er veel zin in. Rudy liep de 100 in 11.11. seconden. Het verspringen had als resultaat 6,69m, helaas was de 3de sprong ongeldig. De kogel landde uiteindelijk met een beste resultaat op 14.33 m. Hierna hoogspringen waar Rudy na zijn aanvangshoogte van 1.74 uiteindelijk 1,92 niet halt en blijft steken op een uitstekende 1,89m. Na de eerste poging op 1,92 stopt Rudy om zijn knie niet te veel te belasten. De eerste dag wordt afgesloten met een erg goede 50,57 seconde op de 400 meter.

De tweede dag begint, volgens VInce, Rudy wat stijf maar slecht te horden in 15,47s en dat is een stuk sneller dan de week ervoor. Daarna haar de discus naar 45.21 meter. Het polstok hoogspringen begint spannend doordat Rudy drie pogingen nodig heeft voor zijn aanvangshoogte 4.70, waarna hij uiteindelijk 4.90 springt. De speer land in de eerste poging na 58.10 en dat blijft de verste afstand. De vermoeidheid doet zicht nu gelden en het laatste onderdeel (1500) moet dan nog komen. Deze afstand loopt hij in 4.39.37 en daarmee zit zijn meerkamp er op. Met 7670 punten is Rudy gekwalificeerd voor de Franse kampioenschappen en ook heel belangrijk: hij is heel gebleven.