Stichting Apeldoorn Atletiekstad

Stichting Apeldoorn Atletiekstad

Ton Eijkenboom overleden

 Deze week ontvingen wij het trieste bericht dat Ton Eijkenboom is overleden. Ton werd eind jaren 80 trainer bij AV’34. Ton was vanaf het begin betrokken bij STAA. Bij de oprichting was hij met Rene Boon, destijds werkzaam bij Ernst en Young, één van de mede initiatiefnemers.

Eind jaren 80 wist de secretaris van AV’34, de heer Henk van Diessen, Rene Boon te melden dat Ton in Emst ging wonen en misschien wel beschikbaar zou zijn voor AV ’34 als trainen, met name voor de meerkampgroep.

In die jaren maakte AV’34 een aantal succesvolle jaren. Zonder anderen tekort te willen doen is Jack Rosendaal een bekende naam uit die jaren. Jack werd onder zijn leiding in 1996 Nederlands kampioen op de 10- en 7-kamp en in 1999 nog eens op de 10-kamp. Ook trainde hij Esther Goossens die om meerkampster te worden naar Apeldoorn verhuisde om onder Ton te kunnen trainen. Dat leidde onder andere in 1997 tot twee nationale titels meerkamp.

Later kwamen daar Johan Voogd voor de mila en Betty Hofmeijer voor de sprint /horden bij en werd dat de voorloper van de atletiekschool. Tot aan 2001 was Ton erg nauw betrokken bij AV ’34. Daarna maakte hij de overstap naar GAC in Hilversum, waar hij ook een aantal jaren training heeft gegeven. Nadat hij daar gestopt was , wist de master groep van AV ’34 hem te interesseren deze groep vorm te geven en te gaan trainen.

Dat heeft hij volgehouden tot een paar jaar geleden. Bij zijn 80ste verjaardag werd zijn naam voor altijd verbonden aan de club doordat het bekende trappetje naast de baan zijn naam ging dragen.

 

Ton was op de dag van zijn overlijden 82 jaar oud geworden.

Meer over Ton kan je lezen in deze twee interviews met Ton.

 

Interview NRC 31-07-1997

Interview Trouw 6-10-2001

 

 

 

Tekst: Wim van Beek
Foto’s: @atletieklive

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: