Toptijd op halve marathon flink aangescherpt

In de halve marathon van Valencia heeft Jip Vastenburg (AV’34) haar persoonlijke record flink aan weten te scherpen. Ze kwam tot een tijd van 1.11:11 uur, waarmee ze ruim twee minuten sneller was dan haar oude beste tijd. Dit bericht kwam afgelopen weekend bij ons binnen.

“Ik ben helemaal gesloopt, maar echt super tevreden”, laat ze al snel na de finish weten. “Ik ben iets te hard gestart, waardoor het tien kilometer lang vechten was tot de finish. Juist daardoor ben ik des te meer tevreden met dit resultaat.”

Tevens is deze tijd op de ½ marathon de snelste tijd dit jaar gelopen door een Nederlandse dame.

Met ontzettend veel toeschouwers langs de kant en een groot deelnemersveld, was het lopen in Valencia al een hele ervaring. Voor Jip was dat ook het geval, zeker door het verloop ervan. “De laatste kilometers waren echt bikkelen, maar dat is ook grensverleggend. Net als de tijd die ik hier loop. Dit is toch wel weer een prachtige stap voorwaarts. Het is mooi om zo deze periode af te kunnen sluiten.”

Het publiek maakte ook zeker indruk op Jip. “Het was een heel gave ervaring. Wat betreft het publiek is dit echt de meest fantastische wedstrijd die ik heb meegemaakt. Ook met het oog op de marathon was dit daarom goed om mee te maken. De combinatie van vroeg starten en de gekte er omheen, die je normaal ook op de marathon hebt.”

En zo is een doel waar ze een periode lang naartoe heeft gewerkt nu achter de rug. “Het was ontzettend gaaf en ik ben nu ook wel echt moe. Ik ga even lekker een paar dagen uitrusten en daarna; op naar de volgende doelen!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s