Goud, zilver en brons op NK Senioren

Op het vorige week gehouden NK senioren kwamen een aantal STAA atleten in actie. Melissa de Haan deed bij dit NK mee aan het hoogspringen. Eelco Sintnicolaas kwam in actie op de 200 meter. Daan Meyer, al vaker op het podium, ging op jacht naar weer een medaille bij het speerwerpen. Bas Markies nam deel aan de meerkamp en ook Nout Wardenburg, bij het NK Indoor nog knap derde achter kampioen Bas, deed nu ook een gooi naar eremetaal buiten. Zij kwamen naar huis met een gouden, zilveren en een bronzen medaille.

GOUD
Daan Meijer piekte in de finale met een worp van 76.49 meter. Het was een zeer spannende strijd. Voor zijn 5e poging stond hij vierde maar met een geweldige uithaal van 76.49m klom hij naar de eerste plaats. Twee jaar geleden pakte Daan ook al goud, waar hij vorig jaar beslag legde op brons.

ZILVER
Melissa de Haan wist bij het hoogspringen zilver te winnen. De eerste jaars neo-seniore won indoor nog de bronzen medaille en wist nu te overtuigen met een plaats hoger in de ranking. Het bleek een lastige wedstrijd te zijn door regen en windstoten en de dames gingen gelijk met elkaar op. Uiteindelijk was 1.71m voldoende om het zilver in ontvangst te mogen nemen.
Het was vooraf nog even de vraag of de Haan het NK zou gaan halen. 2 weken voorafgaand aan het evenement kreeg ze last van haar voet. Daarop besloot ze twee weken relatieve rust te nemen. Dat pakte goed uit voor haar en hierdoor dolblij met de medaille.

BRONS
Nout Wardenburg, net als de Haan neo-senior, pakte een bronzen medaille op de tienkamp. Op de eerste dag verliepen alle onderdelen zeer goed. Zo wist hij op de 100m, het verspringen en het hoogspringen een persoonlijke record te scoren. De volgende dag pakte hij nog eens pr’s op het discuswerpen en het speerwerpen. Voor de 1500m wist Wardenburg dat een tijd van 4:24 hem 7000 punten zou opleveren in de totaalstand. Het kwam uit zijn tenen maar wist er een 4:23.89 uit te persen. Dit bracht hem een pr puntentotaal van 7001.
10,87 – 7,05 – 11,03 – 1.90 – 49,03 – 14,95 – 31,73 – 3,88 – 39,81 – 4:23,89 – 7001

Bas Markies viel helaas vroegtijdig uit op de tienkamp. Markies bleek na vier onderdelen niet voldoende hersteld van de Europa Cup Meerkamp voor teams die hij twee weken voor de NK afwerkte.

200 meter
Tienkamper Eelco Sintnicolaas nam deel aan de 200m ter voorbereiding op het WK volgende maand in Londen. Na de halve finale besloot hij te stoppen omdat hij geen risico wilt nemen vanwege knieklachten.

Naast deze STAA atleten deden nog meer AV’34 atleten mee aan dit NK.

De onlangs als STAA atleet afgezwaaide Adriaan Saman vielen helaas vroegtijdig uit op de tienkamp. Saman moest op hetzelfde moment als Bas afhaken met een rugblessure.

Bij de vrouwen kwamen Michelle Spek (42e) en Bo Welgraaf (39e) in actie.
op de 400m haalde Bo de halve finale en wist net niet onder de grens van de 60 seconden te lopen. Anne Witsmeer was bij het kogelslingeren actief en kwam tot een afstand van 38,93 meter en werd daarbij 13e.

Danielle Spek, A-juniore, kwam bij het hinkstapspringen tot een afstand van 11,56m en dat leverde haar een PR op. Spek kwalificeerde zich als 6e en wist in de finale beslag te leggen op de 5e plaats.

Alle uitslagen vind je hier.

 

tekst: Hidde Egbers

Een gedachte over “Goud, zilver en brons op NK Senioren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s