Maureen en Lauri Nederlands Kampioenen Meerkamp

atillaOp zaterdag 23 en zondag 24 mei vonden bij Attila de NK meerkamp voor A- en B-junioren en neosenioren plaats. De beste Nederlandse meerkampers van 16 tot en met 23 jaar uit alle windstreken streden twee dagen lang op de Tilburgse atletiekbaan om de kampioenstitels. Twee duidelijk verschillende dagen trouwens. Op zaterdag gedroeg het weer zich erg wisselvallig: van regen tot en met zon. Op zondag genoten de meerkampers de hele dag van de zon, de warmte.

Een grote delegatie uit Apeldoorn was naar Tilburg afgereisd en niet om in de marge mee te doen: Danique de Haan,  Dhanique van de Kruisweg, Merel Wevers (Allen meisjes junioren B), Melissa de Haan (meisjes junioren A), Lieke v.d. Brink, Maureen Rots (Neo-senioren vrouwen), Lars v.d. Woudenberg, Lauri Hulleman (beide jongens junioren B), Nout Wardenburg,  (jongens junioren A) en Ruben van Dijk (Neo-senioren mannen).

Bij de jongens B werd Lauri Hulleman van AV’34 kampioen met 6804 punten. Bryan Pronk van PAC pakte zilver. Dit puntenaantal is een Nederland record voor Lauri  (oud record 6753 punten) en dat geeft zijn titel extra glans. AV’34 atleet Lars Woudenberg werd uiteindelijk 10de.

Bij de meisjes B eindigde Marijke Esselink als eerste, net voor Emma Oosterwegel. Achter dit geweld bij de meisjes junioren B eindigden Danique de Haan en Danique van de Kruisweg respectievelijk op plek 7 en 8 en Merel Wevers werd 10de.

Beste jongen A werd Sybren Blok (PAC) kampioen, met onder meer een prima polsstoksprong van 4.50 meter. Zijn totaal van 7292 punten is genoeg om naar de EK voor junioren in Zweden te mogen. Nout Wardenburg werd hier 9de maar zonder een hoogte bij Polsstokspringen.

Bij de meisjes A won Inge Drost (Ilion). Zij blonk uit op de horden en op de afsluitende 800 meter die ze volledig solo liep naar een knappe 2.15 liep, waarmee ook zij de kwalificatie voor de EJK haalde. Malissa de Haan (AV ’34) werd hier 5e plek met maar 19 punten achter de nummer 3.

Bij de neo-senioren mannen was het niet erg spannend want daar was Ruben van Dijk (AV’34) de enige Nederlandse deelnemer. Volgend jaar moet deze categorie meer deelnemers trekken.

De neo-senioren vrouwen kwamen gelukkig wel alle beschikbare medailles ophalen. Hier gingen Maureen Rots (AV ‘34) en Sophie Klumper lange tijd gelijk op, maar bleek Maureen in het eindklassement de beste. Zij sprong maar liefst 5.97 meter ver. En haar puntentotaal van 5529 was goed voor een persoonlijk record (was 5388 punten). Lieke van de Brink maakte haar meerkamp niet af.

 

Bron: website Atilla Tilburg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s