Februari Atletiekmaand NK’s Indoor

2015-02-21 11.18.41De maand maart was Atletiekmaand in Nederland. In het Omnisport werden achtereenvolgens het NK Indoor Meerkamp (samen met de Masters), Senioren en Junioren afgewerkt. STAA had op de diverse NK’s meerdere ijzers in het vuur. Bij het NK Meerkamp in het weekend van 14 en 15 februari waren 6 titel te verdelen: Vrouwen, Mannen,  Meisjes Junioren A en B en Jongens Junioren A en B.

Bij de vrouwen moest Maureen Rots op het laatste moment verstek laten gaan en daarmee kenden de vrouwen geen deelneemster uit het STAA team. De titel was op het einde van de dag een prooi voor Sophie Klumper van Phanos met 3937 punten.

Waar bij de vrouwen STAA ontbrak deden bij de mannen drie STAA-atleten met. Naast titelverdediger Eelco Sintnicolaas waren dat Adriaan Saman en outdoor kampioen Bas Markies.

Eelco had het dit weekend lastig en zijn trainingsmaatje Pieter Braun zat hem het hele weekend dicht op de hielen en stond zelfs na dag 1 bovenaan. Met een sterke 60mh zetten de Eelco Pieter op achterstand (8.01 om 8:30) en deze voorsprong nog eens met 92 punten uitgebouwd met het polsstokhoogspringen. Pieter won op de afsluitende 1000m nog wel meer punten als Eelco maar niet voldoende om Eelco van de titel af te houden. Met 5892 punten was Eelco voor de 3de keer op rij de beste indoor meerkamper van Nederland. Menno Vloon maakte het podium compleet.

Achter deze drie werkte Adriaan en Bas een degelijke meerkamp af. In het veld met 12 deelnemers werd Adriaan met 5058 punten net voor Bas 6de (4975), die dus 7de werd. STAA had hiermee 3 meerkampers bij de beste 7 van Nederland. Een mooi resultaat. Het was de 12de deelname van Adriaan ik 13 jaar wat hem een dik verdiende ode  opleverde op Facebook.

Bij de meisjes Junioren A stond Melissa de Haan op deelnemerslijst. Bij de junioren B was ze in 2014 als 2de jaars kampioene geworden. Maar met Inge Drost, Chante Samuel en Michelle Oud was de tegenstand geducht bij de meisjes A. Melissa pakte de winst bij het hoogspringen (1.72) en op de afsluitende 800 meter waar zij 2.20:96 liep. Deze 800 meter bracht haar naar 3727 punten en op plek 3 in het klassement waar ze Michelle met 14 punten net achter zich liet (3713) maar ook nog akelig dicht bij Chante (3759) kwam. Na goud bij de B, nu brons als 1ste jaars A, een heel goede prestatie.

Bij de jongens A betraden twee STAA atleten de Aranea. Ituah Enahori deed buiten mededinging mee en Nout Wardenburg ging als 1ste jaars A zich meten met de grote namen: Sybren Blok en Loek van Zevenbergen. Deze laatste twee vochten een spannend gevecht uit waar Sybren als winnaar boven kwam drijven (5679).  Nout draaide een degelijke meerkamp die hem naar plaats 6 in de eindrangschikking bracht. Ituah werd op punten 4de maar viel weg uit het klassement omdat hij buiten mededinging mee deed.

Bij de jongens junioren B debuteerde Lauri Hulleman, Lauri is kersvers STAA lid, 1ste jaar junior B en bovenal een groot talent. Dat hij een talent is maakte het eerste weekend meteen duidelijk. Met winst op ver (6m58), hoog (een indrukwekkende 1m96) en op de 1000 meter 2.45:02 werd het weekend afgesloten met de Nederlandse titel op de meerkamp.

Zo bracht het NK Indoor meerkamp twee titels in Apeldoorn en een 3de plek voor Melissa.

Het weekend daarop bracht weer een groot aantal atleten naar het Omnisport. Dat weekend stond het NK Indoor Senioren op de agenda. Maureen Rots deed mee aan het verspringen en kwam daar tot de 5de plek met een afstand van 5m76.

Op zondag werd de 3000 meter afgewerkt. Dennis Licht had hier niet zo zeer zijn zinnen gezet op de titel maar vooral op een erg goede tijd die hem naar het EK zou brengen op deze afstand. Uiteindelijk was de tegenstand in de wedstrijd (vooral verwacht van Jesper van de Wielen) iets te gering en kreeg Dennis wel de titel in handen maar niet in de tijd waar hij op gehoopt had.

Het volgende weekend is het weekend van het NK Indoor Junioren. Hier stonden Melissa de Haan, Nout Wardenburg en Lauri Hulleman weer op de startlijsten. Op zaterdag bereikte Nout de halve finales van de 60m waarin hij gediskwalificeerd werd. Op zondag was Nout sterk in zijn serie 80mh en pakte hij de winst in 8.28 en sprong hij naar een 6de plak bij ver (6m50). In de finale was deze tijd goed geweest zilver maar bracht 8.38 hem de ongelukkige 4de plek.

Lauri, eerder bij het NK Meerkamp al er goed op ver sprong dit weekend niet nog eens zo ver maar wel ver genoeg voor de titel (6m50). Bij de 60 meter ging hij nog wel als tijdsnelste mee naar naar de halve finales maar die werden ook zijn eindstation. Op zondag stond zijn andere favoriete onderdeel op de planning: hoogspringen. Sven van Merode was een maatje te groot (2m04) maar een prachtige 1m95 was goed genoeg voor zilver. Na zijn titel op de meerkamp, een titel op ver en een zilveren medaille op hoog. Lauri was dan ook deze maand de gouddelver van STAA met twee titels en een zilveren medaille.

Melissa deed mee aan ver op de zaterdag. Hierin werd zij 8ste met een sprong van 5m34. Op de 60m werd Melissa op de zondag in de series uitgeschakeld waarna het hoogspringen op de planning stond. Melissa had een goede vorm meegenomen uit het meerkamp weekend en nadat ze schijnbaar  moeiteloos over 1,60 – 1,65 – 1,68 – 1,71 en 1,74 was gesprongen ging ze daarna in drie pogingen over 1m77. Op deze hoogte haakte de enige overgebleven concurrente af (Linda Hurkmans) en mochten drie fouten pogingen op 1m81 het geluk niet bederven want de titel was binnen. Zo bracht de maand februari Melissa een Nederlands kampioenschap en een bronzen medaille.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s