Evalueren, plannen en weer vooruit kijken

10524567_782267958484471_3136837524749610905_nAfgelopen weekend kreeg STAA-atlete Jip Vastenburg het mooie nieuws dat zij voor het komende jaar de A-status heeft ontvangen van het NOC/NSF. Een mooie en welkome beloning voor haar uitstekende prestaties in het afgelopen jaar. Tijd voor Jip om terug en vooruit te kijken.

Evalueren, plannen en weer vooruit kijken
Het EK is inmiddels al weer zeven weken geleden en er is in die tussentijd al weer veel gebeurd. Al kun je beter zeggen dat er nog helemaal niet zo veel gebeurd is aangezien ik nog maar weinig loopkilometers heb kunnen maken door een  blessure van de peesplaat in mijn voet. Kwam deze blessure net zo uit de lucht vallen als vorig jaar? Nee zeker niet, ik heb al sinds april last (dus al ruim voor het EK begonnen) van deze klacht maar heb er toen te weinig aandacht aan besteed. En als je dan eenmaal echt in de voorbereidingen voor het EK zit dan is er weinig meer aan te doen en loop je ermee door. Met de arts en fysio toen afgesproken even rust te nemen en dan weer op te bouwen richting het winterseizoen. Het duurt helaas alleen iets langer dan gepland maar de weg omhoog is ingezet en nu rest er nog een stukje geduld om de voet de kans te geven om helemaal te herstellen.

Het biedt ook wel kansen om alles even de revue te laten passeren en terug te kijken op een mooi baanseizoen. En zoals ook al bij het interview van Andrea naar voren kwam biedt het ook kansen om je zwakkere punten sterker te maken. Het is een tijd geweest van evalueren, plannen en vooruitkijken naar het komende seizoen waar ik ontzettend veel zin in heb. Ik zal in het weekend van 18 oktober naar Font Romeu vertrekken om daar mijn eerste hoogtestage af te werken van 4 weken. In eerste instantie doen we dit om een goede basis te leggen voor het baanseizoen, maar op korte termijn werken we natuurlijk toe naar het EK cross in Samokov. Ik heb er namelijk alle vertrouwen in dat ik weer op tijd fit zal zijn om daar een goede klassering neer te zetten, maar zal ook er zeker ook de tijd nog nemen om goed te herstellen.

Intussen heb ik ook goed nieuws ontvangen van NOC-NSF namelijk,  dat ik voor komend jaar de A-status   heb mogen ontvangen. Voor mij een mooie waardering en een zeer belangrijk hulpmiddel op weg naar het WK in Beijing 2015, Rio 2016 en vooral de marathon in Tokio 2020. Kortom genoeg goed nieuws gehad de afgelopen weken ondanks dat ik weinig loop kilometers heb kunnen maken. En intussen gaan we gewoon verder met veel trainen alleen dan net iets anders dan we van te voren hadden gepland.

Jip

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s