NK Atletiek 2014

10524567_782267958484471_3136837524749610905_nAfgelopen weekend werd in de prachtige ambiance van het Olympisch Stadion in Amsterdam het Nederlands kampioenschap afgewerkt. Aan de start van dit NK een aantal STAA atleten waarvan enkele titelkandidaat waren.

Jip Vastenburg deed dit NK mee op de 5KM. Jip beleeft al een topseizoen en pakte dan ook in de vroege ochtend zeer overtuigend in een nieuw kampioenschapsrecord  in 15:31.50 de titel. Voor haar nog wel verassend aangezien ze die ochtend enigszins zwak en misselijk was opgestaan.

Op zaterdag waren de series 1500 meter met daarin Dennis Licht. Dennis liep in zijn serie naar een winnende tijd van 3:57:50 goed voor een 4de tijd overall en rechtstreekse plaatsing voor de finale van zondag. In deze finale wist Dennis het behoorlijk spannend te maken. Zoals van te voren afgesproken met zijn coach liet Dennis het aankomen op zijn sterke eindsprint. Hij kwam net iets te kort voor het goud maar pakte achter Mark Nouws maar voor Rene Stokvis het zilver in 3.52.19.

Meerkamper Eelco Sintnicolaas had voor dit NK ingeschreven op drie onderdelen. Zijn favoriete onderdeel polsstokhoogspringen, de 110 meter horden en de 400 meter horden. Het laatste onderdeel startte op de zaterdag met de series. In serie 1 wist Eelco zich als winnaar in 52.53 rechtstreeks te plaatsen voor de finale van zaterdag. De finale werd er een om niet snel te vergeten. Eelco ging er als een speer vandoor en nam met een 13 pas tussen de horden snel en veel afstand van de concurrentie. De verzuring sloeg echter toe en de laatste hordes werden nog maar moeizaam genomen. Vlak voor de finish dacht Eelco al gewonnen te hebben, keek naar het publiek rechts, stak een hand omhoog en werd links door een aanstormende Cliff Elsworth ingehaald. “Slechts” zilver was zijn deel in 52.44. Voor een niet specialist een prima resultaat.

Met de verzuring van de 400 meter horden nog in de benen besloot Eelco de 110 meter horden te laten voor wat het was en zich op polsstokspringen te werpen. Na drie sprongen op 5 meter en het overslaan van 5m10 was de 5m20 zondag te hoog gegrepen wat hem een 6de plaats opleverde.

Daan Meyer was een van de titelkandidaten bij het speerwerpen. Concurrentie kon vooral worden verwacht van meervoudig kampioen Bjorn Blommerde en Lars Timmerman. Daan had echter de beste seizoenprestatie achter zijn naam staan. Maar verassend ging Jurriaan Wouters met de titel aan de haal. Jurriaan wierp zijn speer in zijn 2de worp naar een fantastische 77m16 en op die afstand beten de andere favorieten zich stuk. Daan gooide echter wel heel stabiel over de 72 meter en zijn 72m86 was goed voor zilver.

Op de zondag stonden drie STAA atleten ingeschreven voor de 110 meter horden. Naast de eerder genoemde Eelco kwamen ook Bas Markies en Adriaan Saman aan de start. Bas Markies ging in zijn serie als tijd snelste door naar de finale in 14.51 en Adriaan werd in dezelfde serie 6de met een tijd van 15.07. In de finale waar Gregory Sedoc met lichte klachten aan de kant bleef moest Bas het o.a. opnemen tegen Koen Smet, Samuel Tjendo en collega meerkamper Pelle Rietveld. Met een tijd van 14.33 werd Bas in de finale 7de.

Maureen Rots en Nancy van Petersen waren de STAA troeven bij de 100 meter horden. Ze kwamen tegen elkaar uit in serie 1. Nancy kwalificeerde zich met 14.52 als tijd snelste voor de finale en Maureen werd 5de in 15.11. In een sterk bezette finale met winnares Sharona Bakker en Rosina Hodde op zilver liep Nancy in 14:56 naar plek 8.

Maureen deed ook mee bij het speerwerpen. Hier haalde zij niet de eerste schifting en moest met een afstand van 39m26 genoegen nemen met plek 10. Oud STAA-atlete Karlien Sleper, tegenwoordig uitkomend voor Ilion behaalde een zilveren medaille met een nieuw PR van 49m78.

 

Foto: FB pagina Jip

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s