Europa Cup meerkamp

dsc_0352lowHet Nederlands team dat komend weekend uitkomt in Europa Cup Meerkamp heeft een hoog STAA gehalte. Eelco Sintniclaas (STAA / AV’34) en Nadine Broersen (Sprint) voeren de Nederlandse ploeg aan die komend weekeind in het Poolse Torun de strijdt aan gaat voor de titel. Broersen, dit voorjaar wereldkampioene indoor, start zelfs als uitgesproken favoriete voor de individuele winst op de zevenkamp.

Ze heeft met haar puntentotaal van 6536 verreweg de beste seizoenprestatie op haar naam. Eelco, de Europees kampioen op de tienkamp van 2012, heeft met 8506 punten het beste persoonlijk record van alle mannelijke deelnemers.

De tienkampploeg voor Torun bestaat verder uit “trainingsmaatje” Pieter Braun, Bas Markies (STAA / AV ’34) en Ingmar Vos. Myrte Goor, Maureen Rots (STAA / AV ’34) en Amanda Spiljard completeren het zevenkampteam.

Nederland komt uit in de Super League en treft titelverdediger Frankrijk, gastand Polen, Wit-Rusland, Estland, Rusland en Zwitserland. De laatste twee degraderen naar de First League

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s