STAA atleten sporter van het jaar

GalaGisterenavond tijdens het Gelders sportgala in Tiel zijn de sportprijzen voor 2013 uitgereikt. Tijdens het gala gepresenteerd door Jochem van Gelder werd duidelijk dat Gelderland een echte altetiekprovincie is geworden. Atletiekstad leverde twee genomineerde sporters: Eelco voor sportman van het jaar en Jip talent van het jaar bij de meisjes. Bij de vrouwen was Dafne Schippers ook nog eens genomineerd voor sportvrouw van het jaar. Bij de paralympische sporters zelfs twee atleten: Marlou van Rijn en Kenny van Weeghel.

GSFlogoAan het einde van de avond  werd duidelijk dat beide genomineerde STAA atleten de prijs mee naar Apeldoorn zouden nemen. Jip werd talent bij de meisjes en liet daarmee Sophie Slinkert (hockey) en Celeste Plak (volleybal) achter zich. Voor Jip natuurlijk een prachtige bekroning van een mooi jaar. Met het Nederlands landenteam werd zij Europees kampioen en ook individueel wist zij bij de junioren goud te pakken.

Eelco, zelf op trainingsstage in Brazilie, hoorde na wat technische problemen via de telefoon van zijn vriendin dat hij Joost Wichman (Fourcross Mountainbike) en Jasper Cilissen (doelman Ajax en international) achter zich had gelaten. Eelco werd in 2013 Europees kampioen meerkamp indoor in Götenborg, vijfde op het WK meerkamp outdoor. Hij werd met de landenploeg meerkamp ook Europees kampioen en dwong promotie af naar de hoogste divisie. Tot slot werd hij Nederlands kampioen op de zevenkamp in ons eigen vertrouwde Omnisport.

Atletiek telt in Gelderland en vooral ook in Apeldoorn waar STAA talenten ondersteunt op hun pad naar de top.We zijn dan ook trots op de prestatie van deze twee toptalenten uit de stal van STAA.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s