Nederlands Junioren Record Jip

nkcross2“WWOOOOWW NEDERLANDS RECORD!!! 15.53.24 officieel. Eerste Nederlandse junior ooit onder 16 minuten!!! #Koblenz #EJK”. Dit bericht twitterde STAA-atlete Jip Vastenburg na haar race in Koblenz.


Nadat Jip afgelopen donderdag al een limiet op de 3 km. wist te halen in 9.28 liep zij gisterenavond in Koblenz in haar eentje naar een nieuw Nederlands junioren
van 15.53.24. Zij voldeed daarmee ook de limiet voor de EJK deze zomer in Rieti (Italie)
Het oude record stond op naam van oud AV ’34 atlete Adrienne Herzog. Zij liep destijds in Heusden (Belgie) als A meisje 16.09.94. Jip doet, zoals gebruikelijk, zelf verslag.

Het is ongeveer 20 minuten na de wedstrijd wanneer de emotie zich ineens laat zien. Tranen van blijdschap en ontlading van ongeloof en verbazing. Als eerste junior ooit onder de 16 minutem grens had ik een aantal jaar geleden alleen van kunnen dromen.

Dit is mijn verhaal van na de wedstrijd waarvan de voorbereiding al op dinsdag is begonnen. Ik was samen met mijn moeder op dinsdag al afgereisd naar Koblenz zodat ik op de dag van de wedstrijd alvast kon wennen aan het feit dat je, je net zoals op een toernooi moet zien te vermaken totdat de wedstrijd begint. Na een goede opbouw wedstrijd als haas vorige week wist ik dat het met de vorm wel goed zat. Meteen na het start schot nam ik dan ook de kop omdat ik wist dat de meeste pr’s van de meiden rond een tijd van 16.15 lag. Ik had direct het goede tempo te pakken en kon dit makkelijk vast houden. Achter mij ontstond een groepje dat rond de vier/vijf seconde bleven hangen. Dit was best jammer want dan mis je toch de samenwerking. Maar gelukkig kon ik het tempo goed vast houden.

Met nog vier rondes te gaan kreeg ik het zwaar en liep ik tempo van ongeveer 16.03. Maar doordat ik mezelf goed kon herpakken en er opnieuw een zeer goede slot ronde uit kon persen rolde er een tijd uit van ruim onder de zestien minuten. En het besef komt dan pas echt twintig minuten later wanneer je aan de schouder van mams je emotie laat gaan en beseft dat je een nederlands record hebt gelopen! Ohja en natuurlijk de limiet voor de EJK want daar draaide het natuurlijk ook om.

Op naar 21 juli om 17.55!

Voor een foto van Johan Voogd op losseveter.nl klik hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s