Rudy presteert goed in Gent

548653_508471362514391_433172194_nNadat hij niet was toegelaten tot het NK Meerkamp Indoor in Nederland kwam Rudy Bourguignon, STAA-atleet en lid van AV34, na een telefoontje met de zuiderburen, wel direct op de startlijst bij het Belgisch kampioenschap. De deelname in Gent heeft hem geen windeieren gelegd.

Zaterdag startte hij met een seizoen beste tijd op de 60 meter: 7’18. Bij het verspringen zijn nog enkele trainingen nodig om de aanloop constant te krijgen. Hij sprong 6m61 met een afzet voor de balk. Daarna sprong hij twee keer ongeldig, maar ook deze sprongen waren erg ver.  Het resultaat was uiteindelijk ver onder zijn kunnen, maar enkele trainingen zullen er voor zorgen dat de regelmaat weer terug komt.

Helaas mag er in de Topsporthal in Gent niet met stalen kogels worden gestoten. Rubberen kogels zijn groter en minder hard, waardoor de timing net iets anders is. Toch stootte Rudy een SB met 14m14. Ook het hoogspringen werd een succes met een persoonlijk indoorrecord van 1m93.

Na een heerlijke maaltijd in een klein Italiaans restaurant in de binnenstad en na een goede nacht, stonden op de tweede dag de 60m horden, polsstokspringen en de 1000m op het programma.

De benen voelden goed bij het opwarmen en dat bleek ook uit de tijd op de horden: 8’43. Dit was slechts 0.09 boven zijn persoonlijk record. Hierna volgde het polsstokspringen. Rudy startte op 4m60. Hij sprong daarna gemakkelijk over 4m80 en 4m90. Omdat het al weer meer dan 3 jaar geleden was dat Rudy over de 5m sprong wilde hij heel graag deze hoogte weer halen. Hij zat zo goed in de wedstrijd dat hij ruim over 5m ging. Ook op 5m10 liet hij drie hele goede sprongen zien. Hij haalde het net niet, maar hier liggen wel mogelijkheden.

De afsluitende 1000m was zwaar. Rudy had het doel rond de 2’40 te lopen. 600 meter lang liep hij op het juiste tempo, daarna ging het lichtje uit. Eindresultaat: 2’46”79 en 5605 punten. Dit is ruim voldoende voor kwalificatie voor de Franse kampioenschappen. Deze worden gehouden op 16 en 17 februari in Clermont Ferrand.

Het Belgisch kampioenschap werd overigens een groot succes, want bij de meisjes junioren werd het Wereld record vijfkamp verbroken door Nafisattou Thiam. Ze scoorde 4558 punten, 24 meer dan Carolina Kluft in 2002.

Rudy wil de Belgische bond bedanken voor de deelname en de Belgische atleten voor de gezelligheid!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s