STAA atleten verkozen tot sporter van het jaar

Verkiezing2012Afgelopen zaterdag werd in het Omnisportcentrum in Apeldoorn de prijzen voor de beste sporters van Apeldoorn in 2012 uitgereikt. Voor de verschillende categorien waren vier STAA atleten genomineerd. Eelco en Dennis als sportman, Jip als sportvrouw en Melissa als talent van het jaar.

sportverk3Twee van de vier zagen hun nominatie omgezet in een uitverkiezing. Eelco Sintnicolaas werd net als in 2010 sportman van het jaar. Eelco dankte zijn uitverkiezing vooral aan het feit dat hij in 2012 het stokoude Nederlandse record op de tienkamp uit de boeken wist te krijgen. Daarnaast werd hij elfde op de Olympische Spelen, al was hij daar veel minder tevreden mee. Eelco kreeg van de jury de voorkeur boven clubgenoot en STAA-atleet Dennis Licht en karateka René Smaal.

sportverk2Bij de vrouwen ging de titel naar Yvonne Hijgenaar. Ook zij speelde een bijrol op de Spelen in Londen, maar wist aan het einde van het jaar nog wel twee nationale titels in de wacht te slepen op het NK baanwielrennen in haar eigen woonplaats. Hijgenaar liet in de verkiezing mountainbikester Anne Terpstra en STAA-atlete Jip Vastenburg achter zich.

sportverk1Sporttalent van het jaar 2012 werd atlete Melissa de Haan, net als Eelco, Dennis en Jip lid van AV’34 en ondersteund door de STAA. Melissa is hiermee de opvolger van Jip (2011) en Ruben van Dijk (2010).

Bron: de Stentor

Foto’s: Twan de Haan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s