Jip Kampioene Cross 2012

Afgelopen weekend werd in Tilburg de Warandeloop gehouden. Tijdens de Warandeloop werd het Nederlands Kampioenschap Cross gelopen. Bij de meisjes junioren A werd STAA-atlete Jip Vasteburg kampioen. Zij doet verslag.

Voor de tweede achtereenvolgende keer vond het NK cross plaats tijdens de internationale Warandeloop in Tilburg. Vorige jaar pakte ik de titel op de cross maar moest ik een sterke Zwitserse atlete in de slotfase van de wedstrijd laten gaan in de wedstrijd zelf. Dit jaar was ik gebrand op de titel maar ik vond het nog belangrijk om de wedstrijd te winnen in het internationale deelnemersveld. Ik was donderdag nog licht ziek geworden maar met veel strepsils bij de hand kon ik de keelpijn redelijk onder controle houden. Van te voren had ik bedacht om het veld in de eerste ronde even te bekijken en vanuit tweede/derde positie door te versnellen naar de winst, dit ook vanwege een minder goed gevoel over de vorm. Maar de start ging echter zo makkelijk dat ik vanaf begin super makkelijk op een hoog tempo kon lopen zodoende dat ik al na het eerste rondje los lag van het veld. Ik kon het tempo vervolgens goed vast houden waardoor de voorsprong op de nummer twee in het veld bleef groeien. Pas de laatste ronde merkte ik lichtelijk dat ik niet geheel fit was omdat ik iets vroeger dan normaal toch best zwaar kreeg, maar desondanks bleef de voorsprong groeien. Ik finishte uiteindelijk als eerste met een voorsprong van 30 seconde op de nummer twee. Het NK won ik eigenlijk zoals verwacht met een voorsprong van 90 seconde. Het was een super leuke wedstrijd en ik heb er van genoten het is toch wel leuk om 15 minuten lang op kop te mogen lopen met zoveel publiek langs de kant. Bij deze wil ik Roel, Wim en Theo dan ook bedanken voor de steun en aanmoedigingen en mooie foto’s.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s