Zand, modder, regen en wind in het Belgische Mol

Afgelopen zondag begon voor Jip Vastenburg het nieuwe crossseizoen. Voor haar eerste cross vetrok Jip naar België om mee te doen aan de eerste “manche” van de Lotto Cross Cup. Jip doet zelf verslag.

 

Jip VastenburgWaar de meeste atleten net weer met de wintertrainingen zijn gestart en een lang seizoen achter de rug hebben, is voor mij op zondag 4 november het nieuwe seizoen als weer begonnen. Na de WJK in Barcelona heb ik heerlijk 5 weken vakantie gevierd waarin ik veel heb gefietst en het lopen even voor lief heb gelaten. In september heb ik de trainingen in alle rust weer op kunnen pakken en mij goed kunnen voor bereidingen op het aankomende wedstrijd seizoen. De aftrap was zoals de meeste jaren in het Belgische Mol tijdens de eerste (zoals de Belgen het noemen) “manche” van de lotto cross cup. Met het vizier gericht op de EK cross over zes weken leek het mij verstandig om dit keer bij de senioren te starten zodat ik met de senioren dames goed de strijd aan kon om goede wedstrijd prikkels te krijgen. En dat was goed gelukt tijdens het inlopen brak de hemel al open en dit bleef tot na de finish duren. De eerste echte wedstrijd werd er daarom eentje met veel mul zand, regen, modder en wind. Uiteindelijk liep ik ondanks dat een ontzettend sterke wedstrijd, vanaf de start tot de finish was ik goed geconcentreerd waardoor ik in het senioren veld naar een mooie zesde plaats toe liep.

Podium in Mol (foto Sporza.be)

Het mooiste van de hele dag was toch wel om Veerle Dejaeghere (de Miranda Boonstra van België) in de laatste ronde nog voorbij te snellen. De volgende echt belangrijke wedstrijd zal de warandeloop in Tilburg zijn waar ik tevens mijn ticket voor de EK cross zal moeten veiligstellen en mijn cross titel van vorig jaar zal verdedigen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s