Daan Meyer wint Speerwerpgala Dongen

STAA Atleet was afgelopen weekend actief in Dongen. Hij deed daar mee met het Speerwerpgala van de jubilerende vereniging Atledo. Daan gaf de organisatie onverwacht een Nederlandse zege lezen wij vandaag 3 september in BN de Stem.

BN de Stem | Auteur: door Wouter Schelvis | maandag 03 september 2012
Tom Goyvaerts

Tom Goyvaerts

ATLETIEK – Het verjaardagscadeau van het jubilerende Atledo, een geslaagd speerwerpgala, leverde zaterdagavond een onverwachte Nederlandse zege op. Vooraf leek de Belg Tom Goyvaerts een maatje te groot.

De Vlaming heeft een persoonlijk record van 82,25 meter. Ook dit jaar kwam hij nog ver over de 80 meter, heel wat verder dan zijn Dongense worp van 71,94 meter.
Tien dagen na de limietsluiting voor de Spelen wierp ik nog 81,35 meter in Amsterdam. Dat had ik natuurlijk voor die datum moeten doen. Pats, daar ging mijn droom aan diggelen. Ik had hier als professioneel atleet vier jaar naar toe getraind. Nu moet ik serieus gaan nadenken of ik nog doorga met mijn sport in combinatie met werk of studie. Gelukkig ben ik nog jong genoeg om in Rio mee te kunnen doen”, aldus de 28-jarige vijfvoudig Belgisch kampioen.
Daan Meijer trok zich van de status van de Vlaming niets aan en wist hem met bijna twee meter verschil te verslaan. De winnende afstand van Meijer (73,73 meter) betekende tevens een nieuw baanrecord.
Meijer over zijn wedstrijd: “Mijn record staat nog wat scherper op ruim 76 meter, daar hoop ik volgende week in Engeland overheen te komen. Dit was een meer dan geweldige impuls voor ons nummer. Het was gezellig op deze baan in Dongen met al die mensen en met Ton de Kort als professionele speaker. Het is ook nodig om het speerwerpen op een hoger plan te brengen in Nederland. We hebben met Bjorn Blommerde, Lars Timmerman en nog wat jongens voldoende talent. We moeten alleen nog een laatste stap maken om over die 80 meter te komen. Deze gala’s zijn daarvoor een geweldige aanvulling op de reguliere wedstrijden.”
De winnaars in Dongen kregen na het gala de prijzen uitgereikt door de beste Dongense atlete aller tijden, meerkampster Nadine Broersen.

Bron: http://www.bndestem.nl/sport/sportbrabant/11632476/Meijer-wint-speerwerpgala.ece?startshow=null&startSlide=null

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s