Eelco 11de bij Spelen in Londen

Deze zomer zijn de Olympische Spelen voor STAA-atleet Eelco Sintnicolaas niet verlopen zoals gehoopt en reëel gezien ook verwacht had mogen worden. Onderstaand verslag is een bewerking van het verslag van Femke Sintnicolaas zoals dat aan de fanclub werd verstuurd.

De hele tienkamp ging al niet vanzelf, maar bij het discuswerpen (7de onderdeel) ging het volledig mis. De discus fladderde (als je hem goed raakt vliegt hij en anders fladdert hij, en dit scheelt veel meters) en kwam na 32 meter al weer op de grond. Dat is tien meter minder dan de afstand die Eelco normaal gesproken “stabiel” werpt. Deze mislukte worp kostte Eelco heel erg veel punten! Al direct na het discuswerpen bleek dat een top 6 positie niet meer haalbaar zou zijn. Eelco stond op dat moment 22ste.

Eelco heeft zich na de discus erg knap herpakt en weer opgeladen voor zijn favoriete onderdeel polsstok. Daar stal hij de show stal door pas op 5.10 te beginnen en deze hoogte (na weer ruim 2 uur stil zitten en wachten) meteen te halen. Met 5.30m liet Eelco zien dat hij zijn kop niet liet hangen.

Voor de slotafstand (1500m) wist Eelco dat hij nog wel een paar plekken kon pakken door hard te lopen, maar hij wist ook dat hij zijn trainingsmaatje Hans van Alphen (België) kon helpen om van plek 5 naar plek 4 te komen. Eelco heeft om die reden Hans de eerste 2 ronden van de 1500m gehaast. Dit begin tempo lag boven Eelco’s eigen tempo, maar daarna heeft hij zijn eigen race gelopen. Zijn tijd op de 1500m bracht Eelco uiteindelijk op een 11de plek geëindigd in het eindklassement.

Zoals gezegd, absoluut niet wat Eelco had verwacht en gehoopt. Eelco heeft natuurlijk wel de nodige ervaring opgedaan bij deze Spelen, EN 11de op de Olympische Spelen. Dat kunnen niet veel sporters zeggen!

Femke: “Eelco heeft een Wereld Record gebroken in de tienkamp: er is namelijk nog nooit een +8000 score gehaald met zo’n slechte discusworp! ;-)”

Na de Spelen werd de Nederlandse ploeg is onthaald in Den Bosch, waar ze aankwamen met de trein. Dit was een flink spektakel.

De dagen erna hadden ontspannend moeten zijn voor Eelco, omdat hij even een weekje niet hoefde te trainen Tijd hebben voor andere dingen die voor de Spelen niet konden. Helaas kreeg hij de griep en heeft hij 5 dagen op bed gelegen met koorts. Hij heeft deze griep waarschijnlijk opgelopen in het Olympisch Dorp, want meerdere (zowel Nederlandse als buitenlandse) atleten zijn ziek geworden.

Afgelopen vrijdag werd Eelco binnengehaald door en bij zijn atletiekvereniging AV’34. Voorzitter Pierre van Rijn sprak niet van een huldiging maar gaf aan dat de club erorm trots is om Eelco binnen de club te hebben. “Jij zal “crowdsurfend” over de leden gaan als hij in Rio een medaille pakt.” Binnenkort zal zijn foto prijken op de “Olympic Wall” die de club zal openen met daarop alle AV’34 atleten die op de Olympische Spelen zijn geweest. Roel Visser, bestuurslid STAA, was ook trots en vooral dat Eelco niet uitstapte na de discus, zichzelf herpakte en doorging. Hierna bood hij Eelco enkele kadobonnen aan.

Eelco heeft inmiddels de training weer gaan opgepakt. En zoals het er nu uitziet zal de laatste tienkamp van deze zomer waar Eelco aan meedoet die van Talence zijn op 15 & 16 september.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s