Eelco definitief naar Londen

Afgelopen week stond de beroemde meerkamp in Götzis op het programma, de Hypo meeting. STAA atleet Eelco deed mee om vormbehoud te laten zien richting de Olympische Spelen in Londen. Het werd een in meerdere opzichten historisch weekend. Met 8506 punten werd Eelco op 13 punten 2de in Götzis achter trainingsmaatje Hans van Alphen uit België.

De 8506 punten betekende een nieuw Nederlands Record tienkamp. Een record dat 24 jaar geleden door Robert de Wit op 8477 punten was gezet. Met het breken van dit stokoude record heeft Eelco nu beide meerkamp records in handen, zowel de 10-kamp als de 7-kamp staan nu op zijn naam.

De wedstrijd in het kort samengevat:

100m: Helaas een beetje tegenwind, maar 10.77s een hele mooie tijd

verspringen: Minder goed, 7.27m. Wat last van de hak (van verspring wedstrijd ervoor) en wisselende wind, helaas was de betere 3e poging ongeldig

kogel: goed resultaat met 14.20m

hoog: hier gelukkig weinig last van de hak door een klein zooltje in zijn spike, en met 2m een geweldige ervaring van pr!

400m: 48.02s Dichtbij pr en een mooie tijd

 

110m horde: PR met snelle tijd van 14.10s

discus: 42.88m (beter dan in zijn pr meerkamp)

polsstok: met inspringen nek zeer gedaan, maar mooie sprongen op 5.16 en 5.36, 5.46m dit weekend helaas niet gehaald, volgende keer!

speerwerpen: 63.59m een PR super!

1500m: en hier werd het heel spannend: Eelco stond 1e met maar 4 seconde voorsprong op Hans, die normaal gesproken de 1500m beter loopt.

Dit verschil bleek net te weinig te zijn, Eelco kwam 2 seconden tekort. Maar finishte met een geweldige score van 8506!

Deelname aan de Olympische Spelen is zeker en het NR outdoor heeft hij nu ook op zijn naam geschreven!!

Naast dit succes voor Eelco gingen nog drie meerkampers mee in het succes. Ook Ingmar Vos plaatste zich met een nieuw PR voor Londen en ook de meerkampsters Dafne Schippers en Nadine Broersen haalden met een nieuw record hun ticket voor Londen op. Deze twee PR’s zorgden er overigens wel voor dat STAA atletenbegeleidster Laurien Hoos haar Nederlands Meerkamprecord onder 23 jaar kwijtraakte en op die lijst naar plaats drie zakt. Op de allertijdenlijst met records gaat Laurien van drie naar vijf. Maar zegt zij zelf: ” records zijn er om gebroken te worden”.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s