NK Atletiek Junioren 4x Zilver

nieuw_clubhuis_juni_20121Afgelopen weekend vond in Breda het NK Atletiek voor junioren plaats. Bij Sprint om Breda vochten A en B junioren om de fel begeerde titels. Ook STAA had een aantal ijzers in het vuur om mee te doen om het goud. Het werden uiteindelijk 3 zilveren medailles die mee gingen naar Apeldoorn.

Namens STAA deden mee: Melissa de Haan (hoogspringen), Danique de Haan (100mh, 400mh), Dhanique van de Kruisweg (hoogspringen), Nout Wardenburg (110mh, 400mh), Lars Woudenberg (100m, 110mh, verspringen) en Lauri Hulleman (200m, polsstokhoogspringen, verspringen, speerwerpen).

Melissa de Haan (MJA) haalde op haar onderdeel hoogspringen een zilveren medaille met een hoogte van 1m69. Danique de Haan haalde bij de 100mh de finish niet. In de series 400mh liep Danique in haar serie in 1:06,30 naar een 2de plek en kwalificatie en in de finale wist zij zich nog te verbeteren naar 1:05,54 wat haar naar plek 5 bracht. Bij het hoogspringen sprong Dhanique van de Kruisweg 1m60 en werd daarmee 14de.

Bij de jongens A waren alle ogen gericht op Nout Wardenburg. Hij werd al genoemd op de

als atleet waar vuurwerk van verwacht werd. Op vrijdag won Nout zeer overtuigend zijn serie 400mh in 52,13s, een PR en een 7de tijd allertijden. Die tijd was in de finale goed geweest voor goud maar zijn 52,52 bleek uiteindelijk goed voor zilver. Nout bleef nog een kleine 0,3 verwijderd van de WJK limiet van 51,85. Ook won Nout zijn 110mh serie in 14,44. In de finale was Rik Taam (14,08) te sterk en was er ook daar zilver voor Nout (14,14).

Het programma van Lars Woudenberg begon op vrijdag met verspringen. Zijn 6m24 in zijn 3de en laatste poging was goed voor de 9de plek, 1 positie te laag om nog 3x te mogen springen. Lars werd zaterdag in de serie 100m 5de en liep kwalificatie daar mis. Dat lukte wel op de 110mh waar hij 4de werd en als één van de tijd snelste door mocht. In de halve finale was zijn 15,38 goed voor een 5de plek in zijn serie maar niet goed genoeg voor de finale.

Lauri Hulleman begon ook op vrijdag met verspringen. Zijn 6m70 in de 2de poging bracht hem aan de leiding (samen met Rafael Raap) en gaf daarmee ook recht op 3 extra pogingen. In poging 5 verbeterde hij zich nog naar 6m77 maar in de laatste poging van Olav Donker greep deze goud met 6m82 en bleef er zilver voor Lauri over. Bij het polsstokhoogspringen op zaterdag begon Lauri met een foutsprong op 3m66, sloeg 3m76 over en ging in 1x over 3m86. De daaropvolgende 4m01 was die dag te hoog gegrepen en daarmee bleef Lauri steken op plek 5. Ook het speerwerpen stond zaterdag op het programma. Lauri was met een PR van bijna 59 meter naar het NK gekomen maar dit keer zat die afstand er niet in. Met een afstand van 49m71 werd Lauri uiteindelijk 7de. Bij de 200m op zondag werd Lauri in de serie 3de en daarmee verzekerd van een nog een race in de halve finale. In de halve finale werd Lauri 4de in 23,27 en dat was niet voldoende voor een plek in de finale.

 

 

 

foto: website AV Sprint

2 gedachten over “NK Atletiek Junioren 4x Zilver

  1. Atleten en coaches gefeliciteerd met de mooie prestaties. Overigens is de tijd van Nout op de 400 meter horden geen clubrecord. Dit is nog steeds in handen van Daniel Franken en tevens het huidige Nederlands Record (51.08 in 2006). Wel is Nout sneller dan Frank Peters (52.19 in 1996).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s