Bas Markies prolongeert titel

IMG_2334Afgelopen pinksterweekend vond op de prachtige baan van AV’34 het NK Meerkamp plaats.STAA had een aantal ijzers in het vuur. Bij de dames deed Maureen Rots mee en Maureen stak enkele weken geleden al in een goede vorm. Bij de junioren jongens B was het de vraag of Ruben van Dijk voldoende hersteld zou zijn van zijn blessuren en bij de meisjes B deed Melissa de Haan een gooi naar de titel. Bij de  mannen was Adriaan Saman weer van de partij (hij was in 2011 kampioen, maar behaalde in 2005(!) al brons) en ging Bas Markies proberen zijn titel te verdedigen.

Maureen haalde keurig het podium en werd achter Myrte Goor en Amanda Spiljard derde met 5388 punten. Speer werd door Maureen gewonnen met een worp van 40m98 .

Ronald Huethorst noemde de meerkamp van Melissa de Haan na dag 1 een achtbaan. Hoogspringen werd gewonnen met een hoogte van 1m73 maar een met 10de plek op de 200m liep zij achterstand op. De 2de plek op het laatste onderdeel (800m, 2m27:73) bracht Melissa op plaats 5 in de eindrangschikking. Benthe König van Ciko’66 werd bij de meisjes Nederlands kampioen.

Ruben van Dijk leek op tijd fit voor dit NK, afgelopen donderdag had hij “groen licht” gekregen om mee te doen. Ruber startte met een 6de plek op de 100m (11.67) en ook ver (6m12) was een 6de plek zijn deel. Maar zijn blessure speelde op waarna hij besloot af te zien van verdere deelname. Een moedig en verstandig besluit maar de teleurstelling zal er geweest zijn.

Bij de Senioren mannen stak Bas markies het hele weekend in topvorm. Tegelijkertijd liet Adriaan Saman zien nog altijd met deze mannen mee te kunnen. Bas werd 2de op 100m en 3de bij ver. Adriaan won kogel voor Bas en ook bij hoog deed Adriaan (1.94 2de) goede zaken. Bas werd 4de (1m91). Dat het lopen Adriaan minder goed afgaat liet ook de 400m zien maar Bas werd ook daar weer 2de om een dag later de dag te beginnen met winst op de 110mh waar Adriaan de 4de plek pakte. Discus was weer een prooi voor Adriaan (38,44) en ook hier werd Bas 2de (36,36) om daarna polshoog weer de winst te pakken (4m52). Adriaan werd daar weer 4de. Bij het speerwerpen was Steven Nuytinck Bas (2de) en Adriaan (3de) de baas waarna de afsluitende 1500 meter met nog 9 atleten in strijd van start ging. Bas liep naar een 6de plaats (4:41:66) en Adriaan werd 8ste (5:09:93).

Bas Markies mocht zich na alle tien de onderdelen laten huldigen als Nederlands kampioen met een nieuw PR puntentotaal van 7614 punten. Adriaan werd in zijn schaduw keurig vijfde met 6735 punten.

In het bijprogramma was er een opvallende prestatie van Laurie Hulleman (AV’34) die bij de wedstrijd junioren Jongens C de 16 prestatie allertijden neerzetten en de winst naar zich toe trok. Net zo bijzonder was de 2de plek van Nout Wardenburg (AV’34) bij de jongens junioren B. Beide zeer talentvolle junioren regen dit weekend de PR’s aan elkaar en dat is tijdens een meerkamp wedstrijd een bijzonder knappe prestatie.

 

Foto: site AV’34, meer foto’s op deze locatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s