Daan naar top Nederlandse ranglijst speerwerpen

daanMeyerTerwijl afgelopen zondag op de baan bij AV’34 de clubkampioenschappen werden afgewerkt was Daan Meyer actief in Woerden bij de Keith Beard Javelin Cup. Daan eiste in die wedstrijd de koppositie van de Nederlandse ranglijst op. Daan stuurde het volgende verslag.

Met ingang van 29 september 2013 heb ik de koppositie van de Nederlandse ranglijst ( speer ) opgeëist.

Het was een zeer lastige wedstrijd, met uiterst moeilijke omstandigheden. Voordat ik bij de wedstrijd arriveerde, doemde zich de eerste tegenstander op;  een onverwachte race tegen de klok, 30 minuten in de file. Ten gevolge van deze file, kwam ik verstijfd aan op het wedstrijdterrein. Gelukkig werd het speerwerpen  40 minuten uitgesteld. Vrijwel direct ontmoette ik de volgende “externe tegenstander”: de snoeiharde en daardoor niet minder koude oostenwind. Afijn, ben maar direct begonnen met inwerken voor de wedstrijd en heb mijn externe tegenstanders gelaten voor wat ze zijn. Het ingooien verliep zeer moeizaam, maar heb het vertrouwen op een goede afloop vast weten te houden. De wedstrijd begint; de oostenwind liet zich nog meer van zijn beste kant zien, het gevolg is de eerste 2 pogingen mislukken. Vanaf poging 3, groeide ik in de wedstrijd, heb een steekworp van 68 meter neer weten te zetten, om finale veilig te stellen. De wind bleef maar aanhouden, en ik moest steekworpen blijven gooien. De finale begon ik met 70,13 meter. Alles voelde goed en energiek. Met dit wetende heb ik voor poging 5 extra aanloopruimte genomen, zodat ik goed kon accelereren, naar de worp toe. Dit resulteerde in een afstand van 74,80 meter! Het betekende niet alleen een nieuw baanrecord, maar ook de koppositie op de Nederlandse Ranglijst!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s