Opnieuw Nederlands record Jip

Jip VastenburgAfgelopen weekend stonden in Nijmegen de Nijmegen Global Athletics op het programma. De wedstrijd werd nadat deze in 2012 niet op het programma stond dit jaar weer nieuw leven ingeblazen. Jip Vastenburg was een van de deelneemsters en stond aan de start van de 3000 meter. Het werd een dag om niet snel te vergeten. Jip maakte zelf het volgende verslag. Jip werd vijfde in de wedstrijd maar brak een 31 jaar oud Nederlands record.

Al  fietsend de benen losmaken in regen, alles de revue laten passeren nieuwe plannen bedenken maar bovenal nagenieten van de mooie avond die gisteren is omgevlogen. Dat was mijn herstel training vandaag, even niet lopen maar op een alternatieve manier toch nog bezig zijn met trainen. Na het gelopen Nederlandse record in Koblenz stond op 12 juni mijn tweede grotere wedstrijd op de planning ditmaal een 3000 meter, en nee niet als haas maar gewoon voor een snelle tijd. Het was een wedstrijd om nooit meer te vergeten en waaruit ik veel leerpunten heb kunnen pakken. Het schema liep iets uit en de start vond uiteindelijk rond negen uur plaats, de benen voelde goed maar ik had er vooral heel erg veel zin in.

De eerste ronde was een beetje rommelig, ik had moeite om mijn ritme te zoeken en daardoor voelde alles wat minder goed aan dan ik had gehoopt. Gelukkig begonnen de Ethiopische dames snel vaart te maken waardoor er meer ruimte in het veld kwam en ik lekker op ritme mijn race kon voortzetten. Ik groeide helemaal in de race en met een geweldig publiek langs de kant kon ik elke kilometer doorversnellen. Dit resulteerde in een tijd van 9.04.67 wat een verbetering van het nationale record betekent dat ruim 31 jaar heeft gestaan.

Dit maal kwamen de emoties bij het omroepen van de tijd, een ultiem gelukkig moment waarnaar je met al die trainingsuren in de benen naartoe leeft. De volgende wedstrijd zal de competitie zijn en daarna mag ik tevens mijn senioren debuut maken in het oranje tijdens de EK voor landenteams, ik hoop van deze wedstrijd ontzettend veel te leren zodat ik de ervaring mee kan nemen naar 21 Juli!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s