Medailles bij NK Atletiek

Afgelopen weekend werd het Nederlands Kampioenschap Atletiek gehouden in de atletiek sporttempel van Nederland: het Olympisch Stadion in Amsterdam. Tijdens dit weekend waren meerdere STAA atleten actief en er konden ook een aantal medailles mee naar Apeldoorn worden genomen, een verslag.

Op zaterdag werden de 100 series afgewerkt en daarin stonden bij de dames Manuelle Bot en Marije van Hunenstijn aan de start. Manuelle werd in het seniorenveld 6de in haar serie met een tijd van 12.59s. Marije kwam een serie later aan de start en eindigde daarin als 7de in 12.33s. Op zondag werd Dafne Schippers Nederlands kampioene in 11.38s.

Manuelle kwam ook aan de start bij de 200 meter en werd daar vergezeld door Sharon Hendriks. Manuelle liep 26.05 en Sharon 25.61 en haalden beiden de finale niet. De finale op zondag werd uiteindelijk gewonnen door Jamile Samuel met een tijd van 23.15s.

Bij de series 110 meter horden verscheen Maureen Rots aan de start, achter de toppers Nadine Visser en Nadine Broersen werd Maureen 3de in de serie in 14.39s. en miste daarmee kwalificatie voor de finale. Sharona Bakker werd zondag kampioen, zij kwam tot een tijd 13.32s.

Maureen haalde op zondag wel de finale van het verspringen en in de schaduw van Dafne Schippers die een PR sprong met 6m54 werd Maureen 8ste met 5m58.

Eelco Sintnicolaas haalde op de 110 meter horden de finale ook. Na een uitstekende start liep hij in zijn serie achter Tjendo Samuel naar een 2de plaats in 14.67s. Een dag later zou Eelco op dit onderdeel een bronzen plak ophalen in een tijd van 14.52s. Koen Smet won het goud in 13.97s

De eerste STAA medaille van dit weekend ging op zaterdag naar Daan Meyer. Daan, vorig jaar goed voor brons wierp zijn speer in zijn laatste en ultieme poging naar 72m58, twee centimeter verder dan de zilveren medaille winnaar van vorig jaar Lars Timmerman. Het goud ging net als vorig jaar naar Bjorn Blommerde met 73m60.

Adriaan Saman kon dit weekend bij het hoogspringen geen potten breken en bleef steken op 1m94, goed voor een 11de plaats. Na zijn indoortitel won Douwe Amels goud, hij haalde 2m18 in 2 pogingen.

In de series 400 meter horden stond Daniel Franken aan de start en die deed dat uitstekend, vlak achter clubgenoot Revelinho Eind pakte hij de 2de plaats in zijn serie en snelde zo naar finale op zondag. Helaas ging het daar mis. In de race waar Revelinho het brons pakt kwam Daniel niet goed uit voor de 1ste horde en zoefde er langs in plaats van er over, einde wedstrijd voor hem. Thomas Kortbeek werd wederom Nederlands kampioen in 50.97s.

Dennis Licht werkte op zaterdag zijn serie over 1500 meter af en hoewel zijn trainingsarbeid zich nu op de langere afstand richt (5k bij EK in Helsinki) bereikte ook hij de finale van zondag na een vierde plaats in de serie in 3.50.64m. Dezelfde plaats bereikte hij ook tijdens de finale die in Wouter Ploeger een verassende winnaar kende. Dennis kwam juist na een, iets te vroeg ingezette eindsprint, naast het podium op plaats vier in 3.53.18.

Aan het einde van de dag haalde Eelco op zijn favoriete onderdeel zijn tweede medaille op. Bij het polsstokhoogspringen ging het bijna mis op 5m10. Op die aanvangshoogte had Eelco alle drie de pogingen nodig om er over te komen waarna 5m20 wel in keer lukte. De gedoodverfde kampioen Robbert-Jan Jansen haalde vervolgens zijn aanvangshoogte op 5m30 niet net zo min als Cyriel Verberne. De indoorkampioen van 2012 Wout van Wengerden deed niet mee dus het pad naar een mooie medaille lag open. Helaas haalde ook Eelco 5m30 niet. Nils Mulder lukt dat wel, hij werd Nederlands kampioen met 5m35.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s